Stressmomentje? Ontdek deze 5 tips om snel tot rust te komen

Header_Stressmomentje onderweg Lees de 5 tips

Kom snel tot rust met deze handige tips

Gevoelens van stress zijn daily business. We ontkomen er anno 2020 gewoon bijna niet meer aan, want we zijn druk. En alle drukte en stress omtrent de coronacrisis komt daar nu ook nog eens bij. Heb jij moeite om je hoofd koel te houden als je thuiswerkt en je kinderen om je heen rennen? Ben je nerveus voor die belangrijke videocall? Ontdek dan deze 5 tips om snel even tot rust te komen.

1. Sluit 15 seconden je ogen

Verwacht geen wonderen, maar toch. Doe het maar eens, als je zo’n stressmomentje ervaart. Sluit je ogen 15 seconden en denk even helemaal nergens aan. Het is echt een heerlijke manier om eventjes te resetten.

2. Haal diep adem door je neus

Het kost je bijna geen tijd, maar het lucht enorm op: even diep (heel diep, tot je niet meer verder kunt) ademhalen door je neus en met een zacht fff-geluid uitblazen door je mond. Laat daarbij je schouders zakken. Heb je meer tijd en een plekje voor jezelf? Herhaal dit dan 10 of 20 keer en blaas uit met een harde FFF. Je voelt meteen dat je tot rust komt.

3. Zeg het alfabet achterstevoren op

Heb je zo’n stressmomentje? Dan is het soms lastig om ergens anders aan te denken dan aan dat. Je gedachten even verzetten? Zeg het alfabet eens achterstevoren op. Desnoods twee of drie keer achter elkaar. Dat zorgt er op een snelle en simpele manier voor dat je even ergens anders aan denkt. Je moet je hoofd er namelijk goed bij houden, probeer het maar eens.

4. Haal even een frisse neus

Even weg zijn van dát wat je onrustig maakt of gevoelens van stress bezorgt, maakt dat je soms rustiger en helderder kunt denken. Heb je tijd? Maak een (klein) ommetje in de buitenlucht en onderzoek waar je van geniet als je om je heen kijkt. Enorm rustgevend. Geen tijd? Even uit het raam naar iets moois staren kan hetzelfde effect hebben.

Sfeerbeeld- Stressmomentje onderweg Lees de 5 tips

5. Even sprayen

Je kunt ook de nieuwe Rustgevende spray van A.Vogel proberen. Deze 100% natuurlijke spray met anijs- en vanillesmaak is handig mee te nemen en pak je er gemakkelijk en discreet even bij als je voelt dat er stressgevoelens komen opzetten. Vijf keer sprayen in je mond helpt je tot rust te komen, terwijl je wel fris en alert blijft. Handig in spannende tijden. 1, *

1) Passiflora incarnata
* Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

van 0.00 12.99

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer