Sporten bij menstruatiepijn? Het helpt echt!

Header_Aleve Feminax

Verlicht je menstruatiepijn met deze handige tips

Schaamteloos een reep overheerlijk chocolade eten en je favoriete serie bingewatchen zijn misschien de voordelen van je menstruatie, maar de pijnklachten die er bij horen zeker niet. Veel vrouwen hebben voor en tijdens hun menstruatie last van buikkrampen, rugpijn, hoofdpijn, pijnlijke borsten en/of vermoeidheid. Elke vier weken weer. En dat is geen pretje. Met deze tips helpen we je.

Aleve menstruatiepijn

Wat is menstruatiepijn?

Menstruatiepijn voelt anders dan gewone pijn. Buikkrampen, rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en gevoelige borsten zijn de meest voorkomende klachten. Deze klachten kunnen één tot meerdere dagen aanhouden. Je omgeving merkt hier waarschijnlijk weinig van. Meer dan de helft van de vrouwen zorgt er namelijk voor dat niemand door heeft dat zij ongesteld zijn. Je verbergt de pijn zo veel mogelijk.

Maar hoe ontstaat deze pijn? De oorzaak is de verhoogde aanmaak van prostaglandines in de baarmoeder. Deze stof brengt je menstruatie op gang. De prostaglandines geven pijnprikkels door en kunnen zo hoofdpijn veroorzaken. Ook trekt je baarmoeder tijdens je menstruatie samen. Je ervaart dan pijnlijke buikkrampen die door kunnen trekken naar je rug.

Tips om menstruatiepijn te verlichten

Zie jij ook elke vier weken weer op tegen je menstruatie? Dan ben je niet de enige. Vrouwen zeggen zelfs vaak een gezellig etentje of een avondje stappen af. En dat is zeker niet nodig! Met deze tips verlicht je de pijn:

  • Kom in beweging! Je hebt waarschijnlijk geen zin om van de bank of uit de bed te komen, maar een lichte sportactiviteit helpt tegen de pijn.
  • Breathe! Let goed op je ademhaling. Diep in en uit ademen werkt ontspannend.
  • Feeling hot. Warmte helpt tegen de pijn. Neem dus een heerlijk warm bad en leg een warme kruik in je bed.

Aleve Feminax: verlicht tot wel 12 uur lang menstruatiepijn

Aleve Feminax is speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken. Het remt de aanmaak van prostaglandines waardoor de baarmoeder zich minder sterk samentrekt. Ook helpt het de bloeding te verminderen. Aleve Feminax verlicht je menstruatiepijn snel en tot wel 12 uur lang.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer