’s Nachts hoesten? Deze tips helpen je!

nachts-hoesten-met-deze-tip-slaap-je-weer-lekker---header4.1

Laat je nachtrust niet verstoren door droge of vastzittende hoest

Ken je dat? Je slaapt net lekker en dan begin je plotseling te hoesten en word je weer wakker. Heel vervelend, zeker omdat je je rust hard nodig hebt om van het hoesten af te komen. Wij hebben daarom een aantal handige tips voor je.

Onze tip: Natterman Voor Alle Hoest Nacht Adult bevat natuurlijke plantenextracten welke verlichting geven en een verzachtend effect hebben op nachtelijke droge en vastzittende hoest. De hoestdrank vermindert het hoesten in de nacht.

van 0.00 12.79

Tips om goed te slapen bij nachtelijke hoestbuien

Hoesten is een symptoom van bijvoorbeeld verkoudheid. Het is een manier van je lichaam om irriterende deeltjes en ongewenste indringers naar buiten te werken. Hoesten is dus eigenlijk heel goed voor je, maar kan wel je nachtrust verstoren.

Als je veel moet hoesten, val je waarschijnlijk moeilijk in slaap en word je ’s nachts regelmatig wakker. En dat doet je nachtrust geen goed. Gelukkig kun je het hoesten proberen te verminderen met deze tips:

  • Drink overdag voldoende. Dit helpt om je keel te hydrateren en het hoesten te verminderen. Zet ook een glas water op je nachtkastje. Zo kun je wat water drinken als een hoestbui je ’s nachts overvalt.
  • Door op een hard snoepje te zuigen, maak je meer speeksel aan en dat houdt je keel vochtig. Zuig daarom voor het slapengaan op een snoepje. Lekker en effectief!
  • Zorg ervoor dat het niet te warm is in je slaapkamer. De ideale temperatuur is ongeveer 16-17 graden.
  • Laat je niet afleiden in je slaapkamer. Zorg ervoor dat het goed donker is en leg je telefoon ergens anders.
  • Slaap in de juiste houding. Als je bovenlichaam en hoofd wat omhoog liggen, liggen je luchtwegen vrijer en kun je makkelijker ademen. Zorg daarom voor een goed kussen waar je lekker op ligt.

Een hoestdrank speciaal voor de nacht

Natterman Nacht Voor Alle Hoest* vermindert het hoesten in de nacht. De natuurlijke plantenextracten geven verlichting en hebben een verzachtend effect op nachtelijke droge en vastzittende hoest. De specifieke samenstelling heeft een hydraterend, smerend en beschermend effect op de slijmvliezen van je bovenste luchtwegen. Het verlicht de irritatie, hydrateert en maakt overtollig slijm los waardoor het makkelijker op te hoesten is.

Benieuwd naar het hele assortiment van Natterman? Ga dan naar de webshop!

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer