Recept: vezelrijke kwarktaart met granola

Header - kwarktaart met granola

Ga voor een lekkere, verantwoorde taart!

Heb je een verjaardag, feestje of gewoon zin in een lekkere taart? Maak dan eens deze vezelrijke kwarktaart met granola. In dit recept leggen we je uit hoe je deze taart maakt.

Tip: Deze vezelrijke granola van Kruidvat bevat bijna 25 gram vezels per 100 gram. Met een portie van deze granola krijg je net zo veel vezels binnen als met vijf volkoren boterhammen. De granola is vegan, eiwitrijk, biologisch en zonder palmolie. De granola is gebakken met appelpasta in plaats van met suiker en stroop.

Wat heb je nodig voor een granola kwarktaart?

  • 150 gram granola
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 400 gram (plantaardige) kwark
  • 9 blaadjes gelatine (Ga je liever voor de vegan variant? Neem dan 6 gram agar-agar)
  • Fruit om de taart mee te versieren zoals aardbeien, bosbessen of mango

Hoe maak je de granola kwarktaart?

1- Hak de granola zodat je een mix van fijne en grove stukken hebt.
&nbsp
2- Verwarm de kokosolie samen met de agavesiroop voor de bodem.
&nbsp
3- Voeg de granola toe aan het mengsel. Roer het geheel goed en verdeel dit vervolgens over de bodem van de cakevorm. Duw het geheel goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel.

6. Sfeerbeeld - kwarktaart met granola

4- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en los ze vervolgens op in een klein beetje water op laag vuur. Gebruik je agar-agar voor een vegan variant? Volg dan de aanwijzingen op de verpakking.
 
5-Voeg een klein beetje kwark toe aan de gelatine/agar-agar en roer dit goed door.
 
6- Mix de rest van de kwark door de gelatine/agar-agar en voeg ook de agavesiroop toe. Doe de kwark in de cakevorm.
 
7- Zet de taart in de koelkast en laat hem minimaal twee uur opstijven.
 
8- Maak de kwarktaart af met de aardbeien, bosbessen of mango.
 
Eet smakelijk!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer