Recept: koolhydraatarme chiazaadpudding

Kruidvat Verrijkers Chiazaad Pudding

Ga voor een verantwoorder ontbijt of dessert

Heb jij zin in een verantwoorder ontbijt, dessert of tussendoortje? Maak dan eens deze overheerlijke pudding met chiazaad. Met dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe je deze lekkere pudding maakt.

De voordelen van chiazaad

Chiazaadjes zijn kleine, zwarte zaadjes van de Salvia Hispanica. Deze chiaplant is familie van de muntplant. Chiazaden zijn rijk aan Omega-3 vetzuren en meervoudig onverzadigde vetten. Ook zijn ze een bron van eiwitten en voedingsvezels en bevatten ze veel ijzer en zink.

Tip: Kruidvat Chiazaad is biologisch én vegan!

Wat heb je nodig voor een chiazaadpudding?

6. Sfeerbeeld - chiazaadpudding

Hoe maak je de chiazaadpudding?

1- Doe de chiazaadjes, (amandel)melk, agavesiroop, smoothiebooster en de helft van de blauwe bessen of aardbeien in een grote mok of kan en roer het goed door.
 
2- Zet de mok of kan in de koelkast en laat de zaadjes de hele nacht weken.
 
3- Roer de volgende ochtend de chiazaadpudding nog een keer goed door om klontjes te verwijderen.
 
4- Schenk de chiazaadpudding in een mooie kom of glas en voeg de overige blauwe bessen of aardbeien en een halve eetlepel granola of kokosrasp toe.
 
Eet smakelijk!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer