Recept: Geurige andijvie stamppot met kruiden gehaktballetje

andijviestampot-header

Andijvie stamppot van Ramon Beuk

Ben jij benieuwd naar dit heerlijke geurige andijvie stampot recept? Hieronder lees je wat je nodig hebt en hoe je het recept maakt! Eetsmakelijk alvast!

Ingrediënten:

Stamppot
500 g aardappel
2 el sojaolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 dl melk
1/2 dl olijfolie
1/2 tl anijszaad
Rasp van halve citroen
Rasp van 1/4 sinaasappel
300 g andijvie

Ballen
300 g Gehakt
100 g bruin Brood
1 Ei
1 Ui
2 tenen Knoflook
2 tl Sambal
6 blaadjes Mint
4 g Zout

Saus
30 g Tomatenpuree
2 el gehakte Peterselie
2 el gehakte Bieslook
2 dl water
2 g zout
Peper

Bereiding:

Stamppot
Kook de aardappelen volledig gaar in ongeveer 25 minuten, giet ze af en laat ze uitstomen.
Doe de olie in de pan en voeg de gesnipperde uien en gehakte knoflook toe. Bak deze mee zonder dat het verkleurt. Voeg de melk en de boter toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de overige ingrediënten behalve de aardappelen toe.
Snijd de andijvie fijn en stamp de aardappelen helemaal fijn. Voeg de andijvie en de aardappelen toe aan de saus en meng het geheel tot een stamppot.

Ballen
Plaats alle ingrediënten behalve het gehakt in een kom en pureer het geheel fijn met een staafmixer of doe het in een keukenmachine. Meng het gepureerde mengsel door het gehakt en draai er ballen van. Bak de ballen in een pan met een klein beetje olie aan alle kanten bruin.

gehaktballen

Saus
Doe alle ingrediënten van de saus in een ruime pan. Breng het aan de kook en draai het vuur laag. Neem de gehaktballen uit de pan en voeg ze toe aan de saus. Plaats een deksel op de pan en laat de gehaktballen 15 minuten in de saus verder garen.

Serveren:
Verdeel de stamppot over de borden en de plaats de gehaktballen op de stamppot. Schenk de saus over het vlees en de stamppot.
Eet smakelijk!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer