Recept: de lekkerste smoothies

Good Foods

Lekker, simpel en vol goede voedingsstoffen!

Maak jij wel eens smoothies? Probeer dan ook zeker deze smoothies die je maakt met de verrijkers van Kruidvat. Ze zitten vol goede ingrediënten en zijn goed vullend. Dus heb je minder zin in ongezond snacken!

Welke smoothie maak jij? Kies jouw favoriete smoothie:

Smoothie recepten

Tarwegrasshot

Deze shot heeft een frisse, lichtzoete smaak.

Wat heb je nodig voor 1 glas?

Hoe maak je de tarwegrasshot?
Vul een klein glas met 30ml water. Als je thuis een borrelglaasje hebt, dan kun je dat ook gebruiken. Voeg 1 tl tarwegras en 1 tl smoothiebooster toe aan het water. Snijd de citroen door midden en voeg naar smaak citroensap toe.

Zomerse smoothie

Deze smoothie heeft een zoete, nootachtige smaak.

Wat heb je nodig voor 1 glas?

Hoe maak je de zomerse smoothie?
Verdeel de ananas in tweeën en verwijder de schil. Doe dit ook bij de mango. Snij het fruit in blokjes en doe ze in de blender. Voeg daarna de magere yoghurt naar wens toe. Schep als laatst het hennepzaad en het macapoeder in de blender. Mix de ingrediënten tot je een gladde structuur hebt.

Vind je de smaak van hennepzaad te overweldigend? Voeg dan wat minder toe.

Tropische smoothie

Deze smoothie heeft een zoete, fruitige smaak.

Wat heb je nodig voor 1 glas?

Hoe maak je de tropische smoothie?
Vul een glas met een klein laagje koud water van ongeveer 2 centimeter. Schep vervolgens de chiazaadjes erbij en laat ze weken. De chiazaadjes zwellen op en krijgen een gelachtige structuur.

Snij ondertussen de sinaasappel doormidden en pers beide helften uit. Pel de banaan en snij deze in stukken. Doe de banaan in de blender en voeg een scheutje sinaasappelsap toe. Schep daarna de kokosvezels, lijnzaadolie, smoothiebooster en de gewelde chiazaadjes erbij.

Mix de ingrediënten in de blender en voeg steeds een scheutje sinaasappelsap toe. Als je al het sinaasappelsap in een keer toevoegt, wordt je smoothie misschien te dun van structuur. Voeg het sap toe totdat jij de dikte van de smoothie goed vindt.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer