Paracetamol 1000 mg, vitamine D en foliumzuur in 2019 uit het basispakket

Paracetamol-1000-mg,-vitamine-D-en-foliumzuur-in-2019-uit-het-basispakket-header

Paracetamol 1000mg wordt niet langer vergoed

Een nieuw jaar betekent vaak veranderingen. Per 1 januari 2019 gaat de bekende pijnstiller paracetamol 1000 mg uit het basispakket van je zorgverzekering. Ook een aantal vitamines en mineralen worden niet langer vergoed. We vertellen je hier alles over deze wijziging.

Onze tip: Kruidvat Foliumzuur tabletten zijn speciaal gemaakt voor vrouwen die in verwachting zijn of zwanger willen worden en draagt bij tot de groei van de foetus tijdens de zwangerschap en tot de vermindering van vermoeidheid.

van 0.00 2.49

Waarom?

In 2019 worden middelen die door artsen worden voorgeschreven, maar ook bij de drogist verkrijgbaar zijn, niet meer vergoed door je basisverzekering. Naast paracetamol 1000mg geldt dit ook voor bijvoorbeeld vitamine D, foliumzuur en kalktabletten.
Volgens het ministerie van Volksgezondheid kunnen veel patiënten deze middelen zelf betalen. Hiermee bespaart het ministerie ongeveer 20 miljoen euro. Dit wordt aan andere dingen in de gezondheidszorg besteed.

Wat zijn de gevolgen van deze wijziging?

Het belangrijkste gevolg van deze wetwijziging is dat je deze middelen zelf moet gaan betalen. Voor (chronisch) zieken betekent dat meer kosten. En juist voor hen is het belangrijk om deze middelen te gebruiken.

Bij Kruidvat zijn al deze middelen gelukkig verkrijgbaar. En als je voor bijvoorbeeld het Kruidvat Merk kiest, profiteer je van een scherpe prijs. Kies bijvoorbeeld voor:

Paracetamol-1000-mg,-vitamine-D-en-foliumzuur-in-2019-uit-het-basispakket-rond-sfeerbeeld

Wij helpen je graag!

Heb je hulp nodig? Onze deskundige (assistent-) drogisten helpen je graag. Zij hebben alle kennis in huis om jou het beste advies te geven. Ze zijn deskundig opgeleid en weten alles van zelfzorggeneesmiddelen. Ze luisteren naar jouw verhaal en geven je persoonlijk advies.

Onze (assistent-) drogisten helpen je in de winkel én online. In de winkel herken je ze aan de groene blouse. Online zijn ze bereikbaar op het telefoonnummer 0900-5784382 (35ct per gesprek). Ze staan klaar voor al je vragen op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Ben je benieuwd naar ons hele Vitaminen & Supplementen assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer