Pak die vermoeidheid aan!

vermoeidheid-header

De belangrijkste oorzaken van vermoeidheid

Een drukke en stressvolle baan, daarna nog even snel de boodschappen doen, even strijken en door naar die verjaardag. We zijn vaak de hele dag aan het rennen en vliegen. En dan slaat de vermoeidheid wel eens toe. Je bent sneller geïrriteerd, reageert kortaf en hebt maar weinig energie. Hoe ontstaat vermoeidheid en wat kun je er tegen doen? Bekijk onze tips.

Wat veroorzaakt vermoeidheid?

We hebben allemaal wel eens een off day. Een dag dat het allemaal even niet wil. Soms kan een nachtje slecht slapen al vermoeidheid met zich meebrengen. Maar er is meer waardoor je je moe voelt:

 • Niet gezond en gevarieerd eten
 • Niet genoeg bewegen
 • Bloedarmoede of een te laag bloedsuikergehalte
 • Stress, depressie en angst

Heb jij regelmatig last van vermoeidheid? Ga dan na wat de oorzaak kan zijn. Iedereen is wel eens moe. Maar als je je vaak vermoeid voelt, is het goed om te kijken of er niet meer aan de hand is. Maak eventueel een afspraak met je huisarts.

van 0.00 2.05

7 tips tegen vermoeidheid

Last van vermoeidheid? Met deze tips ga je de vermoeidheid te lijf!

 1. Eet gezond en gevarieerd. Als je te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt, kan dat vermoeidheid veroorzaken.
 2. Eet je vegetarisch, veganistisch of ben je flexitariër? Dan ligt een vitamine B12-tekort op de loer. Slik een voedingssupplement met vitamine B12 naast een goede voeding.
 3. Zit de R in de maand? Slik dan een multivitamine voor extra weerstand en energie.
 4. Zorg voor voldoende ontspanning. Ga een paar keer per week sporten, neem de tijd voor een goed boek of een spannende serie en neem af en toe een heerlijk warm bad. Dat zal je echt helpen om energie op te doen.
 5. Zorg voor een goed bed en een geventileerde slaapkamer, de basis voor een goede nachtrust.
 6. Wist je dat veel vitaminen van het B-complex (vitaminen B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur) helpen bij vermoeidheid? Ook magnesium is een belangrijk mineraal, het draagt bij tot vermindering van vermoeidheid. Bekijk ook de werking van magnesium.
 7. Ben je veel onderweg? Stop dan Kruidvat Energie On The Go in je handtas. Dit voedingssupplement bestaat uit vitaminen van het B-complex en vitamine C voor een energiek gevoel.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer