Oma’s middeltjes voor als je je crap voelt

Citroendrank

Middeltjes tegen griep en verkoudheid

Loop jij te snotteren, kun je niet stoppen met niezen en voel je je totaal niet fit? Heel vervelend. Je wilt niets liever dan je snel weer beter voelen. Herinner je je dan ook altijd wat je oma (of misschien wel je moeder) tegen je zei? Veel van deze middeltjes laten je een stuk beter voelen. We zetten er een aantal voor je op een rij.

van 0.00 5.19

De R zit weer in de maand

De letter R zit weer in de maand en het is meteen weer mis. Je voelt je slap, hebt geen energie en bent snotverkouden. Hoe kom je hier zo snel mogelijk weer vanaf? Oma wist dan altijd wel raad en gaf je de beste adviezen. Ken jij deze al?

  • Neem een lekker kommetje kippensoep. Dit werkt uitstekend!
  • Gember werkt perfect bij een zere keel. Kook water, giet dit in een kopje en doe hier een stukje gember bij. Van deze gemberthee voelt je keel zich snel beter.
  • Citroen zit bomvol vitaminen. Hij is misschien niet zo heel lekker om zo te eten, maar verwerkt in een kopje thee is het goed te doen. En het helpt perfect! Kook bijvoorbeeld een paar schijfjes citroen (mét schil!), zeef het water en drink de warme citroendrank.
    Extra tip: Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Probeer dan de nieuwe warme citroendrank* van Kruidvat. De sachets citroendrank met paracetamol en vitamine C helpen bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid. Je mengt het poeder eenvoudig met water.
  • Het kruidenmiddel kamille werkt licht ontsmettend en ontstekingsremmend. Kamillethee is daarom ideaal bij keelpijn.
  • Ben je verkouden? Kauw dan op een stukje kauwgom. Door de beweging van je kaken gaat je neus open. Door te slikken spoel je je keel. Mint is daarnaast ook nog eens lekker verfrissend voor je luchtwegen.
citroendrank
  • Veel water drinken helpt bij een verkoudheid. Je spoelt je keel zo schoon.
  • Leg een halve ui naast je bed als je gaat slapen. De geur opent je luchtwegen en laat je vrijer ademen.

Zo voel jij je snel weer beter!

*Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer