Met Pasen thuis? 4 tips om er vrolijke paasdagen van te maken

Header_ Met Pasen thuis 4 tips om er vrolijke paasdagen van te maken

Wat ga je met Pasen thuis doen?

Andere jaren ga je met Pasen misschien wel een weekendje weg of naar de woonboulevard, maar door de coronacrisis zit dat er dit jaar niet in. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het dit jaar geen vrolijk Pasen wordt. Met deze tips maak je er thuis toch leuke paasdagen van.

Tip 1: Uitgebreid ontbijten of brunchen

Bij het perfecte paasweekend hoort natuurlijk een uitgebreid paasontbijt. Slaap je liever uit? Ga dan voor een paasbrunch. Haal luxe broodjes, paashagelslag en een paasstol in huis en geniet! Heb je tijd om zelf in de keuken aan de slag te gaan? Bak dan eens een keer je eigen brood of maak een heerlijke homemade smoothie.

Tip 2: Paaseieren zoeken

Wat is met Pasen nou leuker dan paaseieren zoeken? En daarvoor hoef je helemaal niet weg, want in je eigen huis en tuin zijn genoeg verstopplekjes. Succes gegarandeerd. Wil je het iets avontuurlijker maken? Ontwerp dan een schatkaart en maak er een heuse paaseispeurtocht van. Maak één kaart van het hele huis of meerdere kaarten van verschillende ruimtes.

Extra tip: Meestal verstop je als ouder de paaseitjes en moeten de kinderen ze zoeken. Maar wat gebeurt er als je de rollen omdraait? Zeker voor wat oudere kinderen is het een leuke uitdaging om op zoek te gaan naar de beste verstopplekken.

Sfeerbeeld Met Pasen thuis 4 tips om er vrolijke paasdagen van te maken

Tip 3: Picknicken in je eigen tuin

Wil je graag naar buiten met de paasdagen? Organiseer dan een picknick in je eigen tuin. Zeker als je wat gras in je tuin hebt, is dit de ideale plek voor een voorjaarspicknick. Maar ook aan de tuintafel is het erg gezellig. Bak bijvoorbeeld een flinke stapel pannenkoeken of ga met zijn allen de keuken in voor een uitgebreide paaspicknick.

Extra tip: een high tea doet het ook altijd goed, en kan ook prima in je eigen tuin. Bak zelf lekkernijen of shop verschillende soorten paaschocolade en -koekjes.

Tip 4: Organiseer een knutselmiddag

Is het wat minder mooi weer of heb je gewoon zin om creatief aan de slag te gaan? Organiseer dan een knutselmiddag. Ga paaseieren verven, paasmandjes maken, kleurplaten inkleuren en paashaasjes knutselen. Er is genoeg te bedenken!

Download hier de leuke Pasen kleurplaat!

Vrolijk Pasen allemaal!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer