Kruidvat Blog

Met deze handige tips haal je je goede voornemens dit jaar wel

Met-deze-handige-tips-haal-je-je-goede-voornemens-dit-jaar-wel-header

4 redenen waarom je goede voornemens mislukken en wat je eraan kunt doen!

Afvallen, gezonder leven of stoppen met roken, wat is jouw goede voornemen voor het nieuwe jaar? Veel mensen beginnen op 1 januari enthousiast en met goede moed aan hun nieuwe doelen. Maar even eerlijk, hoe vaak heb jij je goede voornemens gehaald? Waarschijnlijk niet vaak, want goede voornemens zijn gedoemd om te mislukken en wel om deze 4 redenen. Gelukkig hebben wij ook tips voor je waarmee je je goede voornemens dit jaar wel haalt.

Is jouw goede voornemen om te stoppen met roken? Nicorette Nicotinekauwgum bestrijdt de drang naar nicotine die optreden wanneer je stopt met roken, en voorkomt op die manier dat rokers die gemotiveerd zijn om te stoppen terugvallen.

1 – Je wil te veel in één keer
Veel mensen nemen zich voor om gezonder te gaan leven. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Gezonder leven is beter op je voeding letten, vaker sporten, stress vermijden en goed slapen. Eigenlijk dus te veel om in één keer te veranderen.

Stel jezelf daarom haalbare, kleine doelen. Neem jezelf voor om bijvoorbeeld twee keer in de week te gaan sporten en elke dag 200 gram groente te eten. Stel jezelf tastbare doelen. Deze zijn makkelijker te halen en dat motiveert om door te zetten.

2 – Je bereidt je niet goed voor
Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt ook zeker voor je goede voornemens. Een goed voornemen is iets wat je heel graag wil, maar om dit doel te bereiken moet je er ook wat voor doen.

Bereid je daarom goed voor. Plan die extra sportlessen alvast in, haal nicotinepleisters en andere hulpmiddelen om te stoppen met roken in huis en schrijf een gezond boodschappenlijstje. Met deze goede voorbereiding wordt het makkelijker om je goede voornemens te laten slagen.

3 – Je vergeet anderen over je goede voornemens te vertellen
Doen jullie op Oudejaarsavond altijd een rondje waarbij iedereen zijn of haar goede voornemens vertelt? Goed bezig! Bij het halen van je voornemens heb je de hulp van familie en vrienden namelijk hard nodig. Zij steunen je op moeilijke momenten en roken bijvoorbeeld niet als jij erbij bent. Dat maakt het voor jou een stuk makkelijker.

Met-deze-handige-tips-haal-je-je-goede-voornemens-dit-jaar-wel-rond-sfeerbeeld

4 – Je onderschat zwakke momenten
Ook al ben je super gemotiveerd, er komt altijd een moment waarop je het op wil geven. Je hebt slecht geslapen of denkt, ach één keertje kan toch geen kwaad? Juist op deze momenten is het belangrijk om het doel goed voor ogen te houden.

Schrijf daarom je goede voornemens op en hang ze op een plek waar je elke dag langs komt, of zet je voornemens als notitie in je telefoon. Zet er ook bij waarom je dit graag wil en wat de voordelen zijn. Op deze manier hou je jezelf gemotiveerd om elke dag weer aan je goede voornemens te werken.

Heel veel succes!

Is jouw goede voornemen om dit jaar gezonder te eten? Maak dan kennis met onze Wake & Shake Ontbijtdranken! Deze maaltijdshakes zorgen voor een perfecte start van de dag en zijn er in twee heerlijke smaken!

close

Vorige

5 tips voor een betere weerstand
close

Volgende

Paracetamol 1000 mg, vitamine D en foliumzuur...