Met deze 5 handige tips hou je muggen uit je tuin

Header_Met deze 4 handige tips hou je muggen uit je tuin

Zo verjaag je dat vervelende gezoem!

Weet je wat wij zo fijn vinden aan de zomer? Die lange zomeravonden in de tuin. Barbecue aan, drankje erbij en genieten maar! Helaas wordt je relaxte gevoel vaak al snel verstoord door die vervelende muggen. Geen paniek! Met deze tips zorgen wij ervoor dat die zoemende beestjes een blokje omvliegen.

Antimuggentip 1: Plant munt, goudsbloem en citroengras in je tuin

Overheerst bij jou ook het idee dat planten en bloemen insecten aantrekken? Dan heb je het mis. Muggen hebben namelijk een hekel aan sommige planten en blijven daar het liefst ver bij uit de buurt. Plant daarom vandaag nog citroengras, goudsbloem en munt in je tuin. En een fijn voordeel, munt smaakt ook heerlijk in een cocktail. Proost!

Antimuggentip 2: BBQ met rozemarijn

Muggen hebben een hekel aan rozemarijn. Plant dit in je kruidentuintje of, nog beter, gebruik het op de barbecue om je vlees en groente mee op smaak te brengen. Dankzij de rozemarijnlucht krijg jij nog meer zin in dat lekkere eten en blijven muggen op afstand.

Antimuggentip 3: Gooi alle bakjes, emmers en potjes met stilstaand water leeg

Wist je dat de larven van muggen in stilstaand water groeien? Als je dus wilt voorkomen dat er nóg meer muggen in je tuin komen, is het goed om na een zomerse regenbui alle bakjes, potjes en emmers in je tuin waar water in staat,ja leeg te gooien. Check meteen ook even of je dakgoot goed doorloopt en hier niet stiekem wat water in blijft staan.

Antimuggentip 4: Ga in de wind zitten

Als het tropisch warm is en je wat verkoeling wilt, doe je dit misschien al. Als je geen last wilt hebben van muggen, is het beter om in de wind te gaan zitten. Muggen houden namelijk niet van tocht en dus heb je in een zomers briesje minder last van ze.

Sfeerbeeld - Met deze 4 handige tips hou je muggen uit je tuin

Antimuggentip 5: Draag lange mouwen en een lange broek

Oké, een zomerjurkje staat je superleuk. Maar je blote armen en benen zijn erg aantrekkelijk voor muggen. Doe daarom ’s avonds liever een lange broek en iets met lange mouwen aan. Er zijn genoeg zomerse kledingstukken te koop die luchtig en comfortabel zitten en waarin je er ook supertrendy uitziet. Het voordeel: je wordt hierin een stuk minder gestoken.

Laat ze niet bijten!

Word je ondanks deze tips nog steeds gestoken als je in de tuin zit? Gebruik dan een insectwerend middel. Vaak koop je deze producten als je op vakantie gaat, maar ook in je eigen achtertuin komen ze goed van pas.

Care Plus® heeft een ruim assortiment met anti-insect producten, met diverse actieve ingrediënten. Onze aanrader is Care Plus® Anti-Insect Natural Spray. Deze antimuggenspray beschermt je tot zes uur lang tegen muggen en teken. De spray op basis van Citriodiol® met natuurlijke lemon-eucalyptusextracten is insectwerend en te gebruiken door volwassenen en kinderen vanaf 3 maanden.

Zo kun je gezellig en ongestoord met het hele gezin buiten zitten!

van 0.00 11.99

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer