Lekker slapen? Zo doe je dat!

Lekker slapen

Hoe zorg je dat je goed slaapt?

Wist jij dat we ongeveer één derde van ons leven slapen? Dat zegt wel genoeg over hoe belangrijk slapen voor ons is. Lees onze handige ‘slaapregels’.

Waarom is goed slapen belangrijk?

Je denkt misschien dat je niets doet als je slaapt. Maar je lichaam is wel hard aan het werk. Je lichaam herstelt van de dag en je geest verwerkt alle gebeurtenissen. Slaap is dus belangrijk om goed te kunnen functioneren, te concentreren en energiek door je dag te gaan.

Bekijk de 10 handige slaaptips van Sleepzz:

De 7 slaapregels

Ken jij de slaapregels al? Met deze regels leg je de basis voor een goede nachtrust.

1- Ga elke dag, als het even kan, rond dezelfde tijd naar bed en sta rond dezelfde tijd op.

2- Sporten en ontstressen zijn belangrijk. Zorg voor voldoende beweging en ontspanning tijdens de dag.

3- Kies voor een goed bed dat past bij jouw lichaamsbouw en wensen.

4- Je slaapkamer moet donker en goed geventileerd zijn. Ook is het belangrijk dat het er niet te warm is. Zowel licht al warmte verstoren je slaap.

5- Hoe comfortabel het ook lijkt, tv’s, tablets en smartphones horen eigenlijk niet in je slaapkamer. Doordat ze licht afgeven verstoren ze de aanmaak van melatonine. En dit stofje zorgt er juist voor dat je in slaap valt.

6- Slaaprituelen helpen je te ontspannen. Leg bijvoorbeeld elke avond je spullen klaar voor de volgende dag, neem een lekkere warm douche en een kopje kruidenthee. Droom bijvoorbeeld heerlijk weg met Kruidvat Dreaming Kamille, Lavendel & Valeriaan Kruidenthee.

7- Ondersteunende voedingssupplementen kunnen je helpen bij een goede nachtrust. Melatonine helpt bij het in slaap vallen en valeriaan helpt je goed door te slapen.

Sneller in slaap vallen

Als je heel veel schaapjes moet tellen voor je in slaap valt, kan het helpen om een voedingssupplement met melatonine te gebruiken. Melatonine is een lichaamseigen stof die wordt aangemaakt door de pijnappelklier en zorgt dat je in slaap valt. De aanmaak van de stof wordt geactiveerd als het donker wordt. Je lichaam heeft zo dus zijn eigen biologische klok. Als je bijvoorbeeld veel reist, last hebt van een jetlag of in avond- en nachtdiensten werkt, kan de aanmaak van melatonine verstoord worden. Kruidvat Melatonine Tabletten kunnen je dan helpen.

Kruidvat Extra Sterk Nachtrust Tabletten met Melatonine bevatten melatonine, maar ook natuurlijke kruiden zoals valeriaan en passiebloem. Valeriaan helpt om lekker te slapen. Voor zowel kinderen als volwassenen is er Kruidvat Rust- en Slaapsiroop. De siroop op basis van xylitol bevat het kruid Eschscholzia Californica (ook wel slaapmutsje genoemd). De siroop heeft een rustgevende invloed en ondersteunt een gezonde nachtrust.

Slaap lekker!

Meer weten? Kijk dan op onze Slaap & Ontspanning pagina voor meer informatie.

Lekker slapen

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer