Jeuk in je oren? Je bent niet de enige!

oor, gezond

Van oordopjes krijg je jeuk in je oren

Ongeveer 75% van de Nederlanders heeft wel eens last van zijn oren. De meest voorkomende klachten? Overmatig oorsmeer en jeuk. Voor je met een pen, een (auto)sleutel of de achterkant van een theelepeltje in je oren gaat pulken, moet je eerst even deze blog lezen. Er is namelijk een betere oplossing.

Het begin: hoe ontstaat overmatig oorsmeer eigenlijk?

Er zijn verschillende oorzaken van te veel oorsmeer. Ook oordopjes dragen hier aan bij. En die gebruiken we steeds meer. Je gebruikt ze bijvoorbeeld om muziek te luisteren, je gehoor te beschermen op het festival of om rustig te kunnen slapen.

Oordopjes duwen je oorsmeer dieper je oren in. Hierdoor kan het smeer ophopen en ontstaat er een oorsmeerprop. Dat voelt vervelend en veroorzaakt jeuk.

Is een wattenstaafje een goede oplossing?

Geniet jij ook zo van het met een wattenstaafje lekker ronddraaien in je oren? Met het staafje prikkel je een gevoelige uitloper van de nervus vagus. Dit gevoel wordt ook wel een OORgasme genoemd. Heerlijk! Maar is het ook verstandig?

Wattenstaafjes zijn perfect voor het schoonmaken van je gehoorgang. Maar hoe zacht ze ook lijken, ze duwen het oorsmeer verder naar binnen. Daarnaast kunnen de staafjes de dunne huid in je gehoorgang beschadigen.

gezond, oor

Wat werkt dan wel?

Zo'n 60% van Nederlanders gaat niet naar de huisarts met oorklachten. Eigenlijk lopen we er allemaal maar een beetje mee door. Zonde, want hoewel je misschien soms denkt dat je de enige bent en dat het allemaal wel meevalt, zijn er wel degelijk producten die je kunnen helpen. De A.Vogel Oorsprays* bijvoorbeeld.

De sprays zijn makkelijk in gebruik en zijn ook geschikt als je een gehoorapparaat of oordopjes draagt. Blijft dus niet langer rondlopen met je oorklachten maar pak ze aan!

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer