Je telefoon desinfecteren? In deze 3 stappen is dat zo gedaan

Header_Je telefoon desinfecteren? In deze 3 stappen is dat zo gedaan

Wat is de beste manier om je smartphone te desinfecteren?

Even eerlijk, hoe vaak maak jij je telefoon schoon? Bijna nooit? Dan ben je zeker niet de enige. Maar nu het coronavirus in ons land is, sta je er misschien meer dan ooit bij stil hoe vies je smartphone eigenlijk is. Daarom leggen we je hier in drie simpele stappen uit hoe je je telefoon goed schoonmaakt.

Je mobiele telefoon is een broeihaard van bacteriën

Waarschijnlijk heb je de afgelopen weken wel honderden keren je handen gewassen. Bijvoorbeeld als je net terugkwam van het boodschappen doen of na het uitlaten van de hond. Maar als je vervolgens met je schone handen weer het scherm van je telefoon aanraakt, is eigenlijk al je werk voor niks geweest.

Je telefoon is namelijk een heerlijke plek voor bacteriën en virussen. Op je smartphone zitten meer bacteriën en virussen dan op deurklinken en lichtknopjes. Virussen overleven niet lang op je telefoon. Maar omdat je je smartphone waarschijnlijk de hele dag door gebruikt, is het wel goed om hem regelmatig schoon te maken.

Stap voor stap je smartphone schoonmaken

Laat de speciale schoonmaakdoekjes en allesreiniger maar in je schoonmaakkastje staan, die zijn veel te agressief voor het schoonmaken van je telefoon. De oliebestendige coating die op het scherm zit, raakt snel beschadigd.

Ook make-upremover, ontsmettingsmiddel, glassex en desinfecterende handgel zijn niet geschikt. Deze kunnen zorgen voor krassen op je scherm. Handgel laat een vettig laagje op je telefoonscherm achter waardoor vuil juist meer aan je scherm blijft plakken. Ook niet gebruiken dus.

Wat werkt dan wel? Dat is simpel:

1. Begin met het verwijderen van zand, kruimels en stof in de aansluitingen van je telefoon. In de aansluiting voor de oplader en koptelefoon gaat vaak veel vuil zitten. Vaak helpt het al om een paar keer goed in deze openingen te blazen.

2. Pak een microvezeldoek en maak deze een klein beetje vochtig. Haal deze in ronddraaiende bewegingen voorzichtig over het scherm van je telefoon.

Sfeerbeeld_Je telefoon desinfecteren? In deze 3 stappen is dat zo gedaan

Extra tip: je kunt hiervoor ook een brillenpoetsdoekje gebruiken.

3. Hou je telefoon vervolgens schoon door na elk toiletbezoek en elke niesbui eerst je handen goed te wassen en pas daarna weer je smartphone te pakken. Het is ook beter om je telefoon niet mee te nemen naar het toilet. Wil je je mobieltje nog schoner houden? Doe er dan een telefoonhoesje omheen.

Als je deze drie stappen regelmatig herhaalt, hou je jouw smartphone hygiënisch schoon.

Succes!

van 0.00 1.29

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer