Je huid verbrand door de zon? Onze tips helpen je

Je-huid-verbrand-door-de-zon-Onze-tips-helpen-je-header

Eerste hulp bij verbranding door de zon

Ken je dat? Na een dagje aan het strand of het zwembad kom je thuis en zie je dat je gezicht toch wat rood is geworden. Ook de huid op je schouders voelt wat trekkerig en warm aan. Je bent verbrand. Wat nu? Hier lees je een aantal handige tips bij verbranding door de zon.

Een verbrande huid door de zon

Aan het begin van de dag heb je je nog zo goed ingesmeerd met zonnebrandcrème. Maar zeker als er een koel briesje staat of je ongemerkt veel in de zon loopt zonder je regelmatig opnieuw in te smeren, is de kans op verbranding groot.

Als je huid licht verbrand is, voelt ze vaak warm en pijnlijk aan. Merk je dat je aan het verbranden bent? Ga dan direct uit de zon. Blijf de dagen hierna ook uit de zon om je rode huid de kans te geven te herstellen. Meestal begint dit herstelproces na een paar dagen. Je huid gaat dan vervellen.

Ben je nog erger verbrand? Dan kun je last krijgen van blaren en zwellingen. Laat de blaren heel en prik ze niet door. Een open blaar kan namelijk een infectie veroorzaken. Blijf de eerste week uit de zon zodat je huid kan herstellen.

Wat moet je doen als je huid verbrand is?

Als je verbrand bent is het belangrijk om je huid te koelen, bijvoorbeeld met natte doeken of onder een lauwe douche. Smeer je huid daarna goed in met een hydraterende aftersun, bijvoorbeeld een met aloë vera. Doe het de eerste dagen rustig aan en hou je huid zoveel mogelijk uit de zon. Zo geef je haar de tijd om te herstellen.

Je-huid-verbrand-door-de-zon-Onze-tips-helpen-je-sfeerbeeld

Wil je je verbrande huid nog beter helpen? Dan hebben we nog een aantal handige tips voor je:
• Drink genoeg water. Als je de hele dag in de zon hebt gelegen en niet genoeg drinkt, kan je huid flink uitdrogen. Door genoeg te drinken, hydrateer je je lichaam en huid. Wist je dat je ook sneller vervelt als je huid droog is? Haar goed hydrateren helpt dus om je mooie bruine kleurtje langer te behouden.
• Een verbrande huid smacht naar verkoeling. Een verkoelende douche of bad kan al helpen, maar daarnaast kan wat yoghurt, melk, komkommer of een aantal aardappelschijfjes op je huid voor extra verkoeling zorgen. Ook theezakjes koelen je huid. Hang het zakje eerst in een kopje heet water en laat het daarna goed afkoelen. Dep of wrijf voorzichtig met het koude theezakje over je verbrande huid om haar te koelen.
• Voel jij ook regelmatig aan je verbrande huid en kijk je er naar uit om de velletjes eraf te pulken? Hou je dan in. Het is beter om je huid en de velletjes met rust te laten. Je huid herstelt dan sneller.
• Verwen je huid met een scrubbeurt. Doe dit niet als je huid net verbrand is, maar pas na een paar dagen. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en blijf je ook nog eens langer bruin.
• Smeer je huid in met Osmo Soft Huidgel. Deze gel helpt bij brandwonden en verbranding door de zon. Osmo Soft heeft een viervoudige werking: de gel verzacht, rehydrateert, vermindert roodheid en bevordert de genezing van de brandwond of verbrande huid.

Ben jij benieuwd naar ons hele Osmo Soft assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer