Hoeveel vitamines en mineralen hebben mannen en vrouwen nodig?

headerbeeld-vitamines-man-en-vrouw

Speciale voedingssupplementen voor hem en haar

Mannen en vrouwen hebben verschillende behoeftes aan vitamines en mineralen. Maar waar zit dat verschil precies in? En welk voedingssupplement kun je dan het beste gebruiken? Je leest het hier.

Onze tip: Lucovitaal Multi+ Compleet Vrouw is een multivitamine specifiek afgestemd op de behoeftes van de vrouw. Het heeft een gunstige invloed op de algehele gezondheid en vitaliteit van de vrouw.

van 13.39 6.00

Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen?

Mannen en vrouwen verschillen op sommige punten sterk van elkaar, zowel fysiek als mentaal. Vrouwen zijn vaak lichter en kleiner en eten daardoor ook minder. Mannen hebben vaak meer spieren dan vet.
Wil je meer verrassende verschillen tussen mannen en vrouwen ontdekken? Lees dan Waarom glimlachen vrouwen vaker dan mannen?

Verschil in behoefte aan vitamines en mineralen

Door de fysieke en mentale verschillen tussen mannen en vrouwen hebben zij ook verschillende vitamine- en mineralenbehoeften. Vrouwen hebben een andere energiebehoefte en hebben vanwege hun menstruatie meer ijzer nodig dan mannen. Ook hebben ze tijdens de overgang meer behoefte aan vitamine D. Daarnaast hebben zij tijdens een zwangerschap ook specifieke behoeftes.
Mannen hebben meer vitamine A, B2, B3, E en K nodig dan vrouwen. Daarnaast hebben mannen meer behoefte aan magnesium, seleen, chroom en kalium.
In onderstaand overzicht vind je de vitaminebehoefte van mannen en vrouwen. Hierin zijn de verschillen duidelijk zichtbaar

sfeerbeeld-vitamines-man-en-vrouw-verschiltekst
sfeerbeeld-vitamines-man-en-vrouw2

Bron: www.vitamine-info.nl

Voedingssupplement voor hem en haar

Voor zowel mannen als vrouwen zijn uitgebalanceerde voedingssupplementen verkrijgbaar. Deze zijn speciaal afgestemd op hun specifieke behoeftes. Kies bijvoorbeeld voor Lucovitaal Multi+ Man of Vrouw. Deze one-a-day multivitamines ondersteunen energie, een goede weerstand en een goed immuunsysteem.

Lucovitaal Multi+ Man bevat o.a. zink, dat bijdraagt tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed en magnesium, wat goed is voor de werking van de spieren. Lucovitaal Multi+ Vrouw bevat o.a. zink, dat mede zorgt voor het behoud van een gezonde huid en glanzend haar en calcium voor het behoud van sterke botten.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer