Hoe helpen we elkaar door de coronacrisis heen?

Header_

Zo denken we goed om elkaar

Nu het coronavirus in Nederland is, gaan we met zijn allen door een moeilijke tijd. Dat betekent ook dat het nu belangrijker dan ooit is om er voor elkaar te zijn. Als we allemaal ons steentje bijdragen, helpen we elkaar door deze coronacrisis heen.

Wat kun jij doen?

Op de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om je te houden aan de maatregelen die de regering en het RIVM stellen. Werk daarom als het kan thuis en ga niet met hele gezin boodschappen doen. Zo help je jezelf en anderen.

Wil je meer doen? Dan zijn er nog veel manieren om iemand te helpen:

  • Vraag je buren of je één of twee keer per dag hun hond uit kan laten, zo kunnen zij bijvoorbeeld even rustig doorwerken.
  • Doe boodschappen voor je wat oudere buurman of buurvrouw of iemand die gezondheidsklachten heeft. Als je zelf toch naar de winkel gaat, kun je net zo makkelijk iets voor een ander meenemen. Vergeet ook niet om te vragen of je soms hun medicijnen bij de apotheek kunt ophalen.
  • Bel ouderen regelmatig even op voor een praatje. Omdat ouderen een risicogroep zijn, komen ze misschien minder vaak buiten en krijgen ze ook minder bezoek. Ze kunnen hierdoor vereenzamen. Bel ze daarom regelmatig om even te horen hoe het met ze gaat.
  • Wil je ouderen of mensen die thuis in quarantaine zitten op een andere manier helpen? Stuur ze dan een kaartje. Dat tovert zeker weten een glimlach op hun gezicht. Zijn je kinderen thuis omdat de scholen dicht zijn? Knutsel dan samen een persoonlijk kaartje in elkaar.
  • Bied online hulp aan. Veel thuiswerkers hebben misschien wel technische problemen en kinderen die thuis zitten, willen online lessen volgen. Als jij hier iets in kan betekenen, is het goed om je hulp aan te bieden.
Sfeerbeeld

In veel woonplaatsen zijn al lokale initiatieven ontstaan om met elkaar in contact te komen en hulp aan te bieden of aan te geven dat je hulp nodig hebt. Ontdek de initiatieven in jouw woonplaats en meld je aan. Zo helpen we elkaar door deze crisis heen. Want samen staan we sterker.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer