Help, een griepepidemie!

Griepepidemie

Wat moet je doen als er griep heerst?

Elk jaar haalt het weer het nieuws: de griepepidemie. Je hoopt dat het griepvirus dit jaar jouw deur voorbij gaat. Maar wanneer is er precies sprake van een griepepidemie en hoe wapen je je hier tegen? Je leest er hier alles over.

Onze tip: Otrivin Neusspray opent je verstopte neus zodat je weer vrijer kunt ademen en is tevens zacht voor het neusslijmvlies. 

Wat is griep?

Griep wordt veroorzaakt door een virus. Het virus verandert steeds een beetje. Hierdoor kun je ieder jaar weer ziek worden. Griep is besmettelijk. Door kleine deeltjes van het virus in te ademen, kun je het al te pakken krijgen. Wist je dat de helft van de mensen vaak niet eens doorheeft dat ze het griepvirus hebben? Ze merken er niks van maar verspreiden het wel. Zo grijpt het virus vaak snel om zich heen.
Meer weten over griep? Lees dan Wat te doen bij griep?

Wanneer is er sprake van een griepepidemie?

Officieel heerst er een griepepidemie als er twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen naar de huisarts gaan met griepverschijnselen. Een gemiddelde epidemie duurt zo’n negen weken.

Griepepidemie

Twee keer griep in één seizoen?

Denk je veilig te zijn als je dit seizoen al een keer griep hebt gehad? Dan heb je het helaas mis. Doordat er vaak verschillende varianten zijn, kun je meerdere keren achter elkaar griep krijgen. Je bent alleen immuun voor de variant die je al gehad hebt.

Geveld, en nu?

Ben je geveld door het virus? Dan zit er helaas maar één ding op: goed uitzieken. Hoe lang dat duurt, verschilt per persoon en hangt van het virus af. Wil je de symptomen van de griep wat verzachten? Probeer dan eens één van deze producten:

• Gebruik Paracetamol/Vitamine C 500/50 Mg Poeder ter verlichting van koorts en pijn bij griep en verkoudheid.
• Last van vastzittende hoest? Gebruik dan Bisolvon Hoestdrank.
Natterman Bronchicum Extra Sterk Hoestsiroop verlicht en verzacht bij droge hoestklachten.
• Inhaleer etherische oliën via je neus met Kruidvat Vapo-Lucht Zalf. De dampen verzachten je luchtwegen.
• Is je neusslijmvlies droog? Gebruik dan Nisita Neuszalf ter ondersteuning bij een verstopte neus.
Coldrex Neusspray* opent binnen 2 minuten je verstopte neus.

*in een klinische studie ervoer 80% van de gebruikers verlichting binnen 2 minuten.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer