Heb je elke dag een multivitamine nodig?

Header-lucovitaal-elke-dag-multivitamine

Is het goed om elke dag multivitamine te slikken?

Slik jij elke dag een multivitamine? Of gebruik jij ze helemaal niet? Veel mensen slikken multivitaminen als ze zich ziek voelen of in de koude wintermaanden wel wat extra’s kunnen gebruiken. Maar elke dag een multivitamine slikken, het hele jaar door, hoeft geen overbodige luxe te zijn. We leggen je hier uit waarom.

Onze tip: Lucovitaal Multi+ Compleet Vrouw is een multivitamine specifiek afgestemd op de behoeftes van de vrouw en heeft een gunstige invloed op de algehele gezondheid en vitaliteit van de vrouw.

van 13.39 6.00

Wanneer gebruik je een multivitamine?

Een multivitamine is een voedingssupplement met allerlei vitaminen en mineralen. Het is een aanvulling op je dagelijkse voeding. Veel mensen krijgen op een dag namelijk niet genoeg vitamines en mineralen binnen. En dat komt niet alleen door ongezonde voeding of niet gevarieerd eten. Zo krijgen vegetariërs bijvoorbeeld minder vitamine B12 binnen doordat zij geen vlees eten. Door het gebrek aan zon in de winter kan je lichaam een tekort aan vitamine D krijgen. Om verschillende redenen vraagt je lichaam dus soms om iets extra’s.

Het hele jaar door een gezonde aanvulling

Volgens sommige mensen heb je in de winter meer vitamines en mineralen nodig dan in de zomer. Dat geldt eigenlijk alleen voor vitamine D. Je lichaam heeft de andere vitamines en mineralen het hele jaar door nodig en kan dan ook elke dag een aanvulling gebruiken.

Door de hoeveelheid vitamines in je lichaam op peil te houden, herstel je sneller na een griepje of verkoudheid. Veel mensen beginnen pas met het slikken van een multivitamine als ze al ziek zijn. Maar eigenlijk is het dan al te laat.

Is het wel goed voor je lichaam om elke dag een multivitamine te gebruiken?

Bij een te hoge dosering kunnen bepaalde vitamines bijwerkingen hebben. Maar als je een veilige hoeveelheid gebruikt, kan het geen kwaad. Je lichaam heeft de vitamines en mineralen nodig om optimaal te functioneren. In een multivitamine zitten de juiste hoeveelheden. Het kan dus geen kwaad om elke dag een speciaal daarvoor ontwikkelde multivitamine te slikken.

Rond-sfeerbeeld-lucovitaal-elke-dag-multivitamine

Multivitaminen van Lucovitaal

Multivitamines zijn een aanvulling op je dagelijkse voeding. Naast het slikken van een multivitamine is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Dat is en blijft de basis.

Lucovitaal heeft diverse multivitaminen voor elke dag waaronder één speciaal voor mannen en één speciaal voor vrouwen. Beide bevatten maar liefst 13 vitaminen, 15 mineralen én een mix van 6 kruiden, Q10, luteïne en zeaxanthine speciaal afgestemd op de behoefte van mannen of vrouwen. Deze one-a-day multivitamines ondersteunen energie, een goede weerstand en een goed immuunsysteem.

Meer weten? Lees ook Waarom glimlachen vrouwen vaker dan mannen?

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer