Handige hygiënetips voor in huis

Header_

Zo zorg je thuis voor een goede hygiëne

Met het coronavirus is het belangrijker dan ooit om je huis goed schoon te houden. Zo ga je de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen en verklein je de kans dat je je partner of huisgenoten besmet als jij het virus bij je draagt. Ontdek daarom onze tips voor een goede thuishygiëne.

Een goede persoonlijk hygiëne

Om goed voor jezelf én je huisgenoten te zorgen is een goede persoonlijke hygiëne een must. Was daarom extra vaak je handen, desinfecteer ze met handgel en hoest en nies in je elleboog. Gebruik ook alleen papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg.

Zo hou je je huis hygiënisch schoon

Naast je eigen hygiëne is het ook belangrijk om je huis goed schoon te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van voorwerpen en oppervlakken die je vaak aanraakt. Met warm water en zeep verwijder je niet alle virusdeeltjes, maar maak je de kans op besmetting wel een stuk kleiner. Maak daarom de volgende voorwerpen en oppervlakken wat vaker dan normaal schoon:

  • Deurklinken en lichtknoppen
  • Kranen
  • Het toilet en vergeet hierbij ook de doortrekknop niet
  • Trapleuningen
  • Je aanrecht, eettafel en de handgrepen van je koelkast en keukenkastjes
  • De deurbel
Sfeerbeeld

Na het schoonmaken gooi je je schoonmaakdoekje direct in de was. Heb je handdoeken in de keuken en het toilet hangen? Verwissel deze dan regelmatig, het liefst dagelijks. Als één van de mensen in huis al besmet is met het virus, is het zelfs verstandig om aparte handdoeken te gebruiken.

Extra tip: zet ook elke dag even het raam open en laat je huis luchten.

Apparaten schoonmaken

Vergeet niet om je toetsenbord, muis en afstandsbediening regelmatig schoon te maken. En ook je mobieltje verdient een dagelijkse schoonmaakbeurt. Deze apparaten kunnen natuurlijk niet tegen water, maar met alleen een microvezeldoek kom je ook al een heel eind. Maak je smartphone nooit schoon met handgel. Doordat de gel een vettig laagje achterlaat, blijven er daarna juist meer vuildeeltjes en bacteriën aan je telefoon zitten.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer