Gezond de winter door: zo help je je weerstand

gezond-de-winter-door-header

Waarom word je in de winter sneller ziek?

De dagen worden korter, de blaadjes zijn van de bomen en je winterjas is al een tijdje uit de kast. Het is weer winter. Sneeuwpoppen maken, heerlijk schaatsen en gezellig Kerstmis vieren bij familie. Helaas horen ook griep en verkoudheid bij de koudste maanden van het jaar. Maar hoe komt het dat je in de winter meer mensen hoort snotteren?

Virus in de lucht

De oorzaak van griep en verkoudheid is een virus. Iemand die ziek is, draagt deeltjes van dit virus mee in zijn keel, luchtwegen en neus. Door te praten, niezen en hoesten komt het virus in de lucht. Adem je deze in, dan kun je ook ziek worden. Ook kunnen de virusdeeltjes aan je handen of voorwerpen zitten. Door deze aan te raken, kun je besmet worden.

van 0.00 4.19

Virussen voelen zich lekker bij lage temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Geen wonder dat ze zich in de winter daarom goed voelen en meer slachtoffers maken dan in de zomer. Ook verspreiden virussen zich makkelijker in een ruimte waar veel mensen zijn en slecht geventileerd wordt. En wat doen we tijdens de wintermaanden? Inderdaad, we gaan massaal binnen zitten met de ramen en deuren dicht. De perfecte plek voor virussen.

Tip: Zet - ook in de winter - een raam op een kier open en laat elke dag wat frisse lucht naar binnen. Zo krijgen virussen minder kans om zich te verspreiden.

Zorg voor een goede weerstand

In de winter kom je sneller in aanraking met virusdeeltjes. Je afweersysteem moet ervoor zorgen dat deze virussen je niet ziek maken. Gezond eten en goed voor jezelf zorgen zijn daarom heel belangrijk. Maar soms is het lastig om goed te eten of heb je om een andere reden even wat minder weerstand. Een voedingssupplement kan dan helpen.

Wat Echinacea voor je kan doen

Werken aan je weerstand? Probeer dan eens Echinacea, bijvoorbeeld Kruidvat Echinacea Tabletten of Kruidvat Echinacea Weerstand Bruistabletten. Echinacea als supplement ondersteunt je afweersysteem en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Zo heb je meer kans die vervelende griep en verkoudheid buiten de deur te houden.

Echinacea is een vaste plant die bekend staat om zijn geneeskundige werking. De plant werd vroeger al gebruikt om wondjes mee te behandelen. Inmiddels is het één van de bekendste middeltjes voor het versterken van je natuurlijk weerstand. Zowel de bloemen, de steel, het blad en de wortel worden in producten gebruikt.

Zo, laat die winter maar komen!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer