Feit of fabel: wat weet jij over de prostaat?

juiste header blog-avogelprostaat

Zo hou je je prostaat in goede conditie

De prostaat is een klier die vlak onder de blaas om de plasbuis van de man ligt. De prostaat heeft de vorm van een walnoot. Hij maakt prostaatvocht aan, vervoert zaadcellen en zorgt ervoor dat er sperma door de plasbuis naar buiten wordt geduwd. De prostaat heeft dus een belangrijke functie in het lichaam. Test hier jouw kennis over deze belangrijke klier. Zijn onderstaande beweringen feit of fabel?

1. Een groeiende prostaat is heel normaal.
Feit. Als een man 45 is, kan de prostaat gaan groeien. Dit is heel normaal en hoort bij het ouder worden. Deze groei kan wel vervelend zijn en invloed hebben op het plassen. Je moet er ’s nachts bijvoorbeeld vaker uit

2. De helft van de mannen boven de 50 heeft een groeiende prostaat.
Feit. Ongeveer 50% van de mannen boven de vijftig heeft een groeiende prostaat. Het is dan ook een heel normaal ouderdomsverschijnsel

3. Een groeiende prostaat heeft geen invloed op de potentie.
Fabel. Een groeiende prostaat kan zowel invloed hebben op het plassen als op de potentie en seksuele gezondheid van de man.

Sfeerbeeld-avogelprostaat

Hoe zorg je goed voor je prostaat?

Een groeiende prostaat is dus heel normaal, maar kan wel vervelend zijn. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om je groeiende prostaat in goede conditie te houden:

  • Eet voldoende groente en fruit. Vooral tomaten, wortels, koolsoorten, kersen en blauwe bessen zijn goed voor je prostaat.
  • Kies qua vlees voor kip of kalkoen en eet af en toe wat rood vlees van goede kwaliteit. Daarnaast is het goed om een paar keer per week vette vis zoals makreel of zalm te eten.
  • Neem niet te veel pittige kruiden en cafeïne.
  • Drink met mate, en dan hebben we het over alcohol. Een rood wijntje is voor je prostaat ook altijd een verstandigere keuze dan bier.
  • Moet je plassen? Doe dit dan zittend en neem de tijd om te ontspannen. Plas zonder te persen en plas je blaas en plasbuis zo goed mogelijk leeg. Moet je naar het toilet? Ga dan direct en stel je toiletbezoek niet uit als je aandrang hebt.
  • Ondersteun je prostaat met een voedingssupplement. De A.Vogel Prostaforce Capsules bevatten Sabal serrulata en zijn goed voor de prostaat, ondersteunen het goed kunnen blijven plassen en de mannelijke potentie.* *Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.
van 0.00 18.99

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer