Kruidvat Blog

Examentijd? Zo hou je je zenuwen onder controle

header examen

Waarom ben je zenuwachtig tijdens examens?

Gieren de zenuwen bij jou ook door je lijf als je alleen al denkt aan de eindexamens, je rijexamen of een ander spannend moment in je leven? Dan ben je zeker niet de enige! Ontdek hier waarom je je zenuwachtig voelt en wat je kan doen om je zenuwen onder controle te houden.

Onze tip: Valdispert Stress Moments Extra Sterk Tabletten voor rust en ontspanning bij zenuwen en stresssituaties én verbetering van de concentratie. Op basis van de natuurlijke stoffen valeriaan, citroenmelisse en ginseng.

Ben je de rust zelve of een zenuwpees?

Ben jij dagen voor een examen al superzenuwachtig of blijf je tot op het moment zelf kalm en ontspannen? Sommige mensen blijven altijd opvallend rustig waar anderen flink lopen te stressen. Hoe zenuwachtig je bent, zit voor een groot deel in je karakter. Toch heeft iedereen wel van die momenten waarop je last van zenuwen hebt.

Waarom word je zenuwachtig?

Door zenuwachtig te zijn proberen je lichaam en geest met de spanning om te gaan. Nerveus zijn is een manier om met stressvolle periodes en spanning om te gaan. Het is dus eigenlijk een hele natuurlijke reactie van je lichaam.

Hoe hou je je zenuwen in bedwang?

Last van zenuwen? Pak ze aan met deze handige tips:

  • Een goede voorbereiding is het halve werk. Door goed te leren en je voor te bereiden op wat komen gaat, voel je je rustiger.
  • Zorg goed voor jezelf en let vooral op je rust en ontspanning. Zorg ervoor dat je goed slaapt en tussendoor leuke dingen doet. Vooral na de spannende gebeurtenis is het goed om even bij te komen.
  • Let op je ademhaling. Bij stress en zenuwen ga je vaak onregelmatig ademhalen. Probeer daarom bewust diep vanuit je onderbuik te ademen.
  • Geloof in jezelf. Als je zelfvertrouwen hebt, straal je dit ook uit. Geloof er in dat je je zenuwen onder controle kan houden. Zo ga je rustiger met spannende situaties om.
    Heb je binnenkort een examen? Lees dan ook eens onze 7 verrassende tips tegen examenstress.
rondsfeerbeeld examen

Wij helpen je!

Heb je binnenkort examens of een andere spannende gebeurtenis en kun je wel wat hulp gebruiken? Probeer bijvoorbeeld de Studeerpil. De natuurlijke ingrediënten ondersteunen de concentratie en het geheugen. Ook kan je kiezen voor Valdispert Stress Moments met de natuurlijke stoffen valeriaan, citroenmelisse en ginseng voor rust in stress situaties (citroenmelisse) en verbeterde concentratie (ginseng).

Heb je moeite om in slaap te vallen? Gebruik dan Melatonine 5 Mg Time Release Tabletten. Deze tabletten bevatten melatonine voor het sneller in slaap vallen. Dit effect wordt verkregen bij consumptie van (minimaal) 1 mg melatonine kort voor het slapen gaan. Ook kun je Kruidvat Nachtrust Tabletten met Valeriaan of Kruidvat Valeriaan Tabletten proberen om je te helpen ontspannen voor het slapen gaan.

Meer weten? Kijk dan op onze Slaap & Ontspanning pagina voor meer informatie.

close

Volgende

De gevaren van roken