Kruidvat BLOG

Een gezond en fit gezin? Maak deze 5 fouten niet

header gezin

Verban deze slechte gewoonten uit je gezinsleven

Elke dag een heerlijke, vers bereide maaltijd op tafel zetten, daarna samen een rondje wandelen en als je terugkomt genieten van een gezonde snack. Het lijkt een droom die niet voor jullie gezin is weggelegd. Maar het is makkelijker dan je denkt. Door slechte gewoontes uit het gezinsleven te verbannen, leven jullie een healthy life.

Het is belangrijk om dit niet te doen:

1. Te weinig tijd nemen voor het avondeten.

Het avondeten is bij uitstek quality time voor het hele gezin. Het is het moment om even je dag door te spreken en naar elkaars verhalen te luisteren. Door ook de kinderen bij het eten koken te betrekken, wordt gezond eten leuker. Groenten snijden is nog leuker dan patatjes in de frituurpan gooien!

2. Alleen maar ongezonde snacks in huis hebben.

Lekkere trek? Dan trek je meestal de (koel)kast open om te kijken wat er ligt. Als er dan alleen maar ongezonde snacks zoals chips en snoepjes op ooghoogte liggen, is de slechte keuze snel gemaakt. Zorg er daarom voor dat je gezonde alternatieven in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan komkommer, paprika en ongezouten nootjes.

3. Geen tijd inplannen om samen te bewegen.

Samen bewegen is leuker! En dan hoef je niet per se met het hele gezin naar de sportschool. Samen een rondje wandelen, lopend boodschappen doen of samen naar de speeltuin of het voetbalveldje is ook prima. Plan ook wekelijks een moment in waarop jullie een bijzondere activiteit gaan doen, denk aan bowlen, roeien of survivallen. Stel met z’n allen een lijstje op met leuke dingen die je nog een keer wil doen en kies hiervan elke keer iets uit.

4. Te veel met je smartphone of games bezig zijn.

Plan elke dag momenten in waarop jullie allemaal even je smartphone wegleggen en echt wat tijd met elkaar doorbrengen. Spreek bijvoorbeeld af dat je je telefoon tijdens het avondeten opbergt. Zo heb je echt even aandacht voor elkaar. Laat je kinderen liever buitenspelen dan de hele middag gamen. Regent het? Kies dan voor een actieve game waarmee je kinderen lekker kunnen bewegen. Er zijn er genoeg!

Davitamon Gezond Gezin

5. Geen kalender in huis hebben hangen.

Routine is het geheim van een gezond leven. Schrijf gezonde activiteiten en uitjes op, hou bij wie wanneer helpt met het avondeten en maak de gezonde activiteiten zo onderdeel van je dagelijks leven.

Multivitaminen voor het hele gezin

Wil je je gezin ondersteunen bij een gezonde levensstijl? Kies dan voor de multivitamines van Davitamon. Met het najaar voor de deur kan je gezin wel wat ondersteuning gebruiken voor de weerstand (vitamine B6), het energieniveau (vitamine B1) en de concentratie (vitamine B12). Gebruik bijvoorbeeld Davitamon Elke Dag of Davitamon Compleet Weerstand. Speciaal voor kinderen zijn er Junior multivitamines. Deze zijn speciaal afgestemd op de behoeften van kinderen.

KAG-NR: 24-1018-1666

close

Previous Article

Waarom Stoptober hét moment is om te stoppen ...
close

Next Article

Met deze tips slaap jij dit studiejaar als ee...