Door je neus ademen is gezond!

Otrivin

Het ingenieuze filter dat je neus is

Let jij wel eens goed op je ademhaling? Het is iets dat eigenlijk vanzelf gaat. Maar als je verkouden bent en moeite hebt om door je neus te ademhalen, ben je je er meer van bewust. Door je neus ademen is gezonder dan door je mond. Maar waarom eigenlijk? We zochten het voor je uit.

Waarom is door je neus ademen gezond?

Je neus werkt als een soort filter. Je neus filter de grotere stofdeeltjes uit de lucht. Het neusslijm vangt fijn stof en bacillen op. Deze blijven als het ware aan het slijm plakken. Zo komt er alleen schone lucht in je longen terecht. Om het voor je longen comfortabel te maken, warmt je neus de lucht op en maakt haar vochtig.

Verkoudheid

Verkouden? Dan is door je neus ademen lastig

Als volwassene word je elk jaar twee tot vier keer verkouden. Best lastig, want dan kun je maar moeilijk door je neus ademen. Vaak heb je een droge neus, verstopte neus of loopneus.

Een infectie veroorzaakt de neusverkoudheid. Via kleine druppeltjes wordt deze verspreidt. Er zijn honderden verschillende virussen die een verkoudheid kunnen veroorzaken. Naarmate je ouder wordt bouw je gelukkig meer weerstand op tegen deze virussen en ben je minder vatbaar.

Je loopt een verkoudheid op doordat je een virus inademt. Ook kun je het oplopen door besmette voorwerpen aan te raken. Denk aan contant geld, je telefoon en de deurklink. Was daarom regelmatig je handen en verklein zo de kans op een besmetting.

Otrivin verlicht

Verstopte neus of loopneus? Gebruik Otrivin! De neussprays en andere oplossingen van Otrivin maken je neus vrij en helpen bij verkoudheid, allergieën en bijholteontsteking. De producten van Otrivin reinigen, bevochtigen en openen je neus.

  1. Otrivin neusspray met verzachtend effect. Werkt binnen 2 minuten tot 12 uur lang.
  2. Otrivin Duo heeft een dubbele werking: Opent de verstopte neus en verminderd een loopneus.
  3. Otrivin is ook beschikbaar voor baby’s en kinderen.

Het Otrivin assortiment bevat geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter of de gebruiksaanwijzing en de aanwijzingen op de verpakking.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer