Deze 5 vitamines ondersteunen je immuunsysteem

vitamines

Steuntje in de rug tijdens de koude winterrrmaanden

In de koude wintermaanden kan je weerstand wel een steuntje in de rug gebruiken. Wist je dat er verschillende vitamines en mineralen zijn die helpen bij een goede weerstand? Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Onze tip: Davitamon B-Complex Forte Dragees bevatten een hoog gehalte aan vitamine B-Complex met biergist en dragen o.a. bij aan extra energie bij vermoeidheid en ondersteunen het behoud van gezonde huid en haren.

van 0.00 8.99

5 vitamines die helpen bij een goede weerstand

Je lichaam heeft voldoende vitamines en mineralen nodig. Sommige vitamines helpen je immuunsysteem en ondersteunen de afweer van je lichaam:

 • Vitamine A
  Vitamine A helpt het natuurlijk immuunsysteem van de lichaamscellen. Je vindt deze vitamine in vis, melk, melkproducten, boter en lever.
 • Vitamine B6
  Vitamine B6 draagt bij aan de aanmaak van afweercellen. In vlees, eieren, vis, aardappelen en graanproducten vind je vitamine B6.
 • Vitamine B12
  Vitamine B12 bevordert de energiestofwisseling en draagt bij aan fitheid. Ook ondersteunt het de afweer van het lichaam. Je vindt deze vitamine in veel dierlijke producten zoals melk, vlees en eieren.
 • Vitamine C
  Vitamine C activeert de natuurlijke energie in het lichaam en stimuleert het immuunsysteem tijdens en na fysieke inspanning. Je vindt vitamine C in veel soorten groente en fruit.
 • Vitamine D
  Je lichaam maakt vitamine D aan onder invloed van zonlicht en in mindere mate voeding. Omdat zonlicht belangrijk is voor de aanmaak van deze vitamine wordt hij ook wel de zonnevitamine genoemd. Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
  Tip: Davitamon biedt verschillende voedingssupplementen met vitamine D aan waaronder smelttabletten, olie en 1 Per Week tabletten.
Davitamon rond sfeerbeeld

Aanvulling op je voeding

Een multivitamine is een voedingssupplement met allerlei vitamines en mineralen. Hierin vind je dus vaak veel van de bovenstaande vitamines. Kies bijvoorbeeld voor Davitamon Compleet Man of Vrouw. Deze complete multivitamines zijn speciaal afgestemd op de behoeften van volwassen mannen of vrouwen.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer