Kruidvat Blog

Is detoxen het geheim om af te vallen?

Weight Care detoxen

Wat doet detoxen met je lichaam?

Je eet gezond, gaat regelmatig hardlopen of naar de sportschool en toch val je niet af? Dat is frustrerend. Veel mensen gaan daarom op zoek naar iets wat ze kan helpen in de strijd tegen de overtollige kilo’s. Hierbij kom je steeds vaker detoxen tegen. Maar wat is dit precies en is dit echt het geheim om af te vallen? We hebben het voor je uitgezocht.

Wat is detoxen?

Detoxen is het ontgiften van je lichaam. Je lichaam wordt als het ware gereinigd en ontdaan van afval- en gifstoffen.

Je lever is verantwoordelijk voor het natuurlijke afvalverwerkingssysteem van je lichaam. Dit orgaan verwerkt de meeste stoffen uit je voeding. Via je nieren verlaten de afvalstoffen je lichaam. Soms kan je lever het wat zwaarder hebben bij het verwerken van het voedsel. Dan blijven er gifstoffen achter. Detoxen kan dan de oplossing bieden.

Hoe gaat detoxen in zijn werk?

Er zijn diverse methoden om je lichaam te ontgiften. De bekendste zijn vasten, klysma’s en darmspoelingen. Maar ook kuren waarbij je enkel sapjes, groente en fruit eet, zijn populair.

Weight Care detoxen

Wat merk je aan je lichaam tijdens het detoxen?

Je lichaam haalt veel energie uit suikers en koolhydraten. Met een sapkuur mist je lichaam dit. Je voelt je daarom soms wat minder energiek. Ook kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Je lichaam is namelijk gewend geraakt aan de voeding die je elke dag inneemt. Vergelijk dit bijvoorbeeld met het stoppen met roken, waarbij je lichaam moet afkicken van de nicotine. Het is wel belangrijk om het detoxen door te zetten, ondanks de ontwenningsverschijnselen. Die worden na een tijdje minder.

Is detoxen het geheime wapen in de strijd tegen de overtollige kilo’s?

Detoxen wordt vaak gezien als het geheim bij het afvallen. Maar is dat ook echt zo? Doordat je minder calorieën binnenkrijgt, verlies je vaak wel wat gewicht. Maar na de kuur, kom je vaak ook weer aan. Het eigenlijke doel van ontgiften is het reinigen van je lichaam. Het kan daarom een goede, schone start zijn van het afslanken. Maar het is niet het geheim van het afvallen.

Detox kuur van Weight Care

Als tegenhanger van de sapkuur heeft Weight Care twee kuren van de tien dagen ontwikkeld, die je zowel voor als tijdens het afslanken kan gebruiken. De twee siropen ondersteunen bij het ontgiften en het verbranden van vet. Daarnaast bevatten ze een concentraat van vijftien geselecteerde planten:

  • Weight Care Green Detox helpt bij het natuurlijk ontgiften met extract van paardenbloembladeren. Paardenbloem staat bekend om zijn ontgiftende werking op het lichaam.
  • Weight Care Red Detox helpt bij het natuurlijk vet verbranden met extract van cichoreiwortel en guarana. Cichoreiwortel staat bekend om zijn ontgiftende werking. Guarana staat bekend als een natuurlijke vetverbrander.
close

Vorige

Migraine vs. hoofdpijn
close

Volgende

Is het low carb dieet iets voor jou?