De coronacrisis: 6 tips om voor rust in je hoofd te zorgen

Header_

Hoe blijf je rustig in deze onzekere tijd?

Door het coronavirus staat de hele wereld op zijn kop. De onzekerheid overheerst. Waar in de zorg overuren worden gedraaid, zitten werknemers in de horeca juist thuis. Iedereen maakt zich druk om de coronacrisis. Hoe lang gaat het duren? Gaat mijn vakantie wel door? Ga ik het als zzp’er financieel wel redden? Bij iedereen spoken vragen door zijn hoofd. Logisch, maar toch is het goed om ook voor rust in je hoofd te zorgen. En daar gaan wij je bij helpen.

1 – Zet het nieuws af en toe even uit

Het is op dit moment zeker belangrijk om goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus. Maar als je de hele dag de nieuwssites checkt, opiniestukken leest en door fora scrollt, geeft dit veel onrust. Daarom is het goed af en toe het nieuws even een uurtje ‘uit’ te zetten.

Zet de radio en tv even uit en zet je smartphone op de vliegtuigstand. Ga even in de tuin aan de slag of een rondje wandelen en neem zo even afstand van al het coronanieuws. Je kiest dan bewust voor een momentje voor jezelf en dat geeft rust.

2 – Zorg voor een goede nachtrust

Bovenstaande is zeker ook belangrijk als je wilt gaan slapen. Neem in de uren voor je naar bed gaat afstand van het nieuws en pak bijvoorbeeld een goed boek. Dat geeft je hoofd rust en zorgt ervoor dat je beter slaapt. En je slaap heb je op dit moment meer dan ooit hard nodig.

3 – Blijf bewegen

Nu alle sportclubs en fitnesscentra gesloten zijn, is het misschien lastig om elke dag voldoende te bewegen. Probeer dit toch te doen. Ga bijvoorbeeld even de natuur in of doe thuis je fitnessoefeningen. Online zijn diverse tutorials te vinden die je hierbij helpen.

4 – Hou je dagelijkse ritme vast

Als je verplicht thuis moet werken, is het verleidelijk om ’s morgens je laptop er in bed al bij te pakken en snel je mail te checken. Ook werk je misschien ’s avonds langer door. Probeer dit te vermijden. Hou zoveel mogelijk je normale dagritme aan. Sta dus elke dag rond dezelfde tijd op en creëer een fijne werkplek in huis. Het is beter om actief aan de eettafel te zitten dan onderuitgezakt op de bank.

Neem buiten je werktijden om ook tijd voor jezelf. Omdat je minder reistijd hebt en ’s avonds niet kan sporten, is het makkelijk om wat langer door te werken. Maar je rust nemen blijft ook belangrijk. Is het belangrijke werk gedaan en zit je werkdag er op? Klap je laptop dan dicht en ga even wat voor jezelf doen. Ga bijvoorbeeld in de tuin werken, een goed boek lezen of een Netflix-serie kijken. Zo kom je los van je werk en hou je ook tijd voor jezelf.

Sfeerbeeld -

5 – Geniet van de kleine dingen in het leven

Door alles wat er op dit moment om ons heen gebeurt, is het soms moeilijk om positief te blijven. Blijf daarom genieten van de kleine dingen in het leven. Neem bijvoorbeeld de tijd om echt even te ontspannen onder de douche of te genieten van een kopje chai thee of chai latte.

6 – Geniet van de tijd met elkaar

Doordat je kinderen niet naar school gaan en jij en je partner misschien ook wel meer thuis zijn, heb je meer tijd om samen door te brengen. Maak daar dan ook gebruik van. Speel samen bordspelletjes of maak samen een puzzel . Die momentjes met je nu koesteren.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer