De beste bewapening tegen hoofdluis

Luizen

Alarm! De hoofdluis is weer in aantocht!

De vakanties zijn voorbij, alles gaat weer z’n normale gangetje en de kids gaan weer naar school. Maar dan gaat het vaak mis. Hoofdluis steekt zijn kop weer op. Ben jij voorbereid?

Bekijk wat huisarts Janine Splinter in deze video zegt over hoofdluis.

Hoe bereid je je voor op hoofdluis?

Zorg dat je altijd een luizenkam en een middel tegen hoofdluis in huis hebt. Je kunt dan snel ingrijpen en verdere besmetting voorkomen.

  1. Controleer het hele gezin regelmatig op hoofdluis door te kammen met de luizenkam. Dit gebeurt op school ook, maar check ook kinderen die niet (meer) naar de basisschool gaan. Ook kinderen die op de middelbare school zitten kunnen hoofdluis krijgen!
  2. Het is niet bewezen maar er wordt beweerd dat hoofdluizen niet houden van gel, haarlak en andere stylingproducten. Ga dus lekker aan de slag met stylingproducten.
  3. Ook niet bewezen, maar het proberen waard: een beetje tea tree olie door normale shampoo mengen.
  4. Heb je al vaker te maken gehad met hoofdluis maar kom je er maar niet vanaf? Gebruik dan een middel zoals Prioderm Malathion Lotion*. Dit geneesmiddel heeft een nawerking van enkele weken.
Luizen

Hoe erg is hoofdluis?

Hoofdluis is op zich niet schadelijk. Het enige vervelende is de jeuk die de beestjes veroorzaken. Je hoeft je er ook niet voor te schamen. Hoofdluis heeft namelijk niets te maken met persoonlijke hygiëne.

Bewapen je met Prioderm

Prioderm is het nummer 1-hoofdluismerk van Nederland. Prioderm heeft een uitgebreid assortiment met effectieve producten om hoofdluis te behandelen. Bijvoorbeeld met Prioderm Dimeticon Lotion*. De lotion doodt hoofdluizen en neten in 15 minuten. Handig: in de verpakking zit een metalen netenkam.

Prioderm Shampoo Plus* heeft een 2-in-1-functie. De shampoo doodt hoofdluizen en neten en beschermt bovendien tegen een nieuwe besmetting.

*Lees voor het kopen de aanwijzingen op de verpakking.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer