Alles over verschillende vormen van spierpijn

Header_Nurofen - Alles over verschillende vormen van spierpijn

Last van pijnlijke spieren?

Je kent vast wel het gevoel van spierpijn op de dag nadat je fanatiek gesport hebt. Deze spierpijn gaat na een paar dagen meestal vanzelf weer voorbij. Maar soms ligt een overbelasting of verstuiking aan de basis van spierpijn. Dit is pijnlijker. Hier ontdek je meer over spierpijn en wat je ertegen kunt doen.

Wat is spierpijn?

Spierpijn betekent niets meer of minder dan pijn in je spieren. Bij intensieve lichamelijk inspanning zijn er twee vormen van spierpijn die veel voorkomen:

• Vroege spierpijn geeft een branderig gevoel in je spieren tijdens of na het sporten. Dit ontstaat doordat melkzuur zich in je spieren ophoopt en je zenuwuiteinden prikkelt.
• Verlate spierpijn ontstaat vaak één of twee dagen na het sporten. In je spiervezels zijn dan tijdens het sporten kleine scheurtjes ontstaan die pijnlijke spieren veroorzaken.

Spierpijn door inspanning is relatief onschuldig. Het gaat gelukkig meestal na een paar dagen ook vanzelf weer over. Geef je spieren wat rust en sport niet intensief als je spierpijn hebt. Zo geef je je spieren de kans om te herstellen.

Maar soms is er meer aan de hand…

Soms gaat spierpijn verder en ligt een overbelasting of kwetsuur aan de basis van pijnlijke spieren. Zo is een spierverrekking voelbaar over je hele spierlengte en vaak maar moeilijk te lokaliseren. Er doet zich doorgaans geen bloeduitstorting of zwelling voor. De pijn neemt meestal toe bij bewegen. Bij een verstuiking zijn er scheurtjes in je ligamenten ontstaan, waardoor je gewricht snel dik, pijnlijk en blauw wordt. In de eerste uren kan je het pijnlijke gewricht bijna niet meer bewegen. Voor deze vormen van spierpijn kan Nurofen de pijn verlichten.

Sfeerbeeld round_Nurofen - Alles over verschillende vormen van spierpijn

Nurofen pleisters*

Nurofen is de enige pleister die 24 uur continu ibuprofen afgeeft op de pijnlijke plek. Je mag de pleister niet langer dan vijf dagen gebruiken. Nurofen pleisters:

• Zijn handig en flexibel. De pleister bevat drie afzonderlijke folies die één voor één verwijderd kunnen worden. Dit verhoogt het gebruiksgemak. De soepel, comfortabele en flexibele pleister blijft daardoor 24 uur kleven.
• Hebben een lokaal ontstekingsremmend effect: een unieke technologie die zorgt voor een continue afgifte van ibuprofen, gedurende 24 uur op de plaats waar het pijn doet.

*Dit is een geneesmiddel. De werkzame stof in dit middel is ibuprofen en wordt gebruikt bij verschijnselen (symptomen) van spierverrekkingen, verstuikingen en bij milde verwondingen vlakbij het gewricht. Niet te gebruiken door personen jonger dan 16 jaar en gedurende de laatste 3 maanden van de zwangerschap. Lees voor gebruik de bijsluiter.

KOAG-nr. 2559-0220-0534

van 0.00 20.49

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer