Groenlipmossel, wat is dat?

groenlipmossel-header

Een mosselsoort met unieke eigenschappen

Groenlipmossel wordt steeds populairder. En niet alleen omdat het een mooie mosselsoort is, maar ook om zijn unieke werking. Hier hebben we daarom voor je uitgezocht wat de groenlipmossel precies is en waarom veel mensen er baat bij hebben.

Wat is de groenlipmossel?

De groenlipmossel is een mosselsoort die zijn naam dankt aan de kleur van de rand van zijn schelp. Deze mossel komt voor in Nieuw-Zeeland, in de schone wateren van Marlborough Sounds. Dit is de enige plek ter wereld waar deze mosselsoort leeft. Al jarenlang wordt dit kleine schelpdier door de inheemse Maori’s als voedingssupplement gebruikt.

De eigenschappen van de groenlipmossel

De groenlipmossel is een mosselsoort met unieke eigenschappen. De groenlipmossel:
• Bevat Omega 3-vetzuren waaronder EPA, DHA, ALA, DPA, DTA, ETA, ETE en SDA. In veel andere producten komen enkel de vetzuren EPA en DHA voor. Omega 3-vetzuren hebben een ontstekingsremmend effect.
• Is een bron van glucosamine en chondroïtine-4 en -6-sulfaat.
• Bevat ook eiwitten en furaanvetzuren. Deze vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking.
• Is rijk aan antioxidanten die je lichaam helpen te beschermen tegen vrije radicalen.

Let op: ben je allergisch voor Zeeuwse mosselen? Dan is het ook beter om geen groenlipmossel te nemen. Een deel van de allergenen in de groenlipmossel komt namelijk overeen met de Zeeuwse mossel.

Groenlipmossel als supplement

Door zijn unieke eigenschappen wordt de groenlipmossel steeds populairder als voedingssupplement. Zo zijn er capsules en tabletten verkrijgbaar en zelfs vloeibare groenlipmossel.

groenlipmossel-sfeerbeeld

Aan Leefvitaal Groenlipmossel Capsules is vitamine D toegevoegd. Dit is goed voor het behoud van sterke botten, spieren en tanden. Je hoeft slechts één capsule per dag bij de maaltijd te nemen. Met Leefvitaal weet je zeker dat je een optimale aanvulling van vitaminen en mineralen op je dagelijkse voeding hebt. Zo blijf jij je vitaal en fit voelen!

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

van 0.00 19.99

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer