8 tips om je hart, bloedvaten en ogen in topconditie te houden

hart bloedvaten ogen

Wortels voor je ogen en vitamine E voor je hart

Je hart en bloedvaten zijn de motoren van je lichaam. Ze werken nauw samen om je organen van zuurstof en belangrijke voedingsstoffen te voorzien. Met je ogen kijk je naar de wereld en neem je al het moois om je heen waar. Het is dan ook belangrijk om je hart, bloedvaten en ogen fit te houden. En dat gaat zeker lukken met deze tips!

Onze tip: Eén van de risicofactoren van coronaire hartziekten is een hoog cholesterolgehalte. Kruidvat Beta Glucan van haver bevat beta glucan wat het bloedcholesterol kan verlagen!

Wortels voor je ogen

Je ogen in topconditie houden gaat verder dan regelmatig een wortel eten. Je ogen zijn kwetsbaar. Fel zonlicht en te lang achter je computer zitten zijn niet goed voor je ogen. Bescherm ze daarom goed:

  • Tip 1: Kijk nooit recht in de zon en zorg dat je altijd een zonnebril bij je hebt om je ogen te beschermen tegen uv-stralen.
  • Tip 2: Werk je veel achter de computer? Geef je ogen dan ook genoeg rust. Ga elk uur even bij je beeldscherm weg.
  • Tip 3: Vitamine A kan je gezichtsvermogen verbeteren. Deze stof vind je in wortels, maar bijvoorbeeld ook in boerenkool en spinazie.

Hart en bloedvaten

Je hart en bloedvaten zijn heel belangrijk voor je lichaam. Goed voor ze zorgen is daarom een must. Een te hoge bloeddruk of te hoog cholesterolgehalte kunnen problemen veroorzaken. Gelukkig kun je hart- en vaatziekten voorkomen door goed voor jezelf te zorgen:

bloedvaten hart ogen
  • Tip 4: Laat transvetten, geraffineerde suikers en zout liever staan. Met geraffineerde suikers kan je lichaam niks, je lijf slaat ze daarom op als vet. Ook zorgen deze suikers en transvetten voor hogere ontstekingswaarden waardoor je je bloedvaten kan beschadigen. In zout zit veel schadelijk natrium.
  • Tip 5: Vitamine C is belangrijk voor je bloedvaten.
  • Tip 6: Betaglucanen dragen bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Kruidvat Beta Glucan van haver bevat beta glucan wat het bloedcholesterol kan verlagen.
  • Tip 7: Hou je stressniveau zo laag mogelijk. Zeg soms nee en zorg dat je elke dag aan je ontspanning toekomt.
  • Tip 8: Beweeg voldoende. Zo verbrandt je vet en hou je je bloedsuiker laag. Je houdt zo ook je gewicht op peil en vermindert daardoor de kans op een te hoge bloeddruk of te hoog cholesterolgehalte.

Direct bestellen? Kruidvat Rode Gist Rijst bevat monacoline K voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte:

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer