6 tips om alles uit het sporten te halen

juiste header blog

6 sporttips voor een efficiënte work-out

Dat sporten goed voor je is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Je wordt er fitter van, bouwt spierkracht op en het geeft je een energieboost. Als je regelmatig sport, zit je vaak lekkerder in je vel, letterlijk en figuurlijk. Maar weet je ook hoe je het maximale uit je training haalt? Lees snel door voor onze 6 handige sporttips waarmee je het maximale uit je work-out haalt.

1 – Sport niet langer dan een uur.
Weet je dat het beter is om korter, maar intensiever te sporten? Als je een lange work-out doet, sport je vaak minder intensief omdat je dat niet volhoudt. En juist met dat intensievere werk bereik je meer. Als je intensiever traint, stijgt je stofwisseling. Dit zorgt ervoor dat je voedingsstoffen om worden gezet in energie.
2 – Ga voor de juiste balans tussen rust en intensiteit.
Als je net begint met sporten, is het goed om rustig op te bouwen. Pas later kan je de training intensiveren. Zoek daarbij naar de juiste balans tussen intensief trainen en rust. Je houdt een intensieve work-out namelijk niet lang vol. Train daarom een minuut intensief en doe het daarna vier minuten wat rustiger aan. Wissel de intensiteit zo af.
3 – Doe niet elke keer hetzelfde.
We houden vaak van routine. Maar als je dezelfde work-out elke keer weer doet, raakt je lichaam hieraan gewend en is de training minder effectief. Pas je training daarom regelmatig aan. In de sportschool kan je sportinstructeur je hier vaak goed bij helpen.
4 – Je spieren hebben eiwitten nodig.
Voor je training dragen eiwitten bij aan de opbouw van je spieren. Na het sporten helpen ze bij spierherstel. Neem daarom bijvoorbeeld voor en na je work-out een proteïneshake.

6. Sfeerbeeld - Titel Blogartikel

5 – Vergeet de koolhydraten niet.
Koolhydraatarm eten is in. Maar als je intensief sport, heeft je lichaam deze koolhydraten toch echt nodig als brandstof. Koolhydraten geven je namelijk energie. Neem daarom voor het sporten bijvoorbeeld een banaan, mueslireep of plakje ontbijtkoek.

Extra tip: Dextro Energy is een natuurlijke energiebron. Het is gemaakt van druivensuiker (dextrose). Deze enkelvoudige koolhydraat wordt snel door je lichaam opgenomen en omgezet in energie. Ideaal dus om tijdens het sporten bij je te hebben!

6 – Drink genoeg water.
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: drink genoeg water. Je lichaam heeft tijd nodig om het vocht te absorberen. Daarom is het niet goed om alleen tijdens het sporten genoeg te drinken. Zorg ervoor dat je de hele dag door, elke dag weer genoeg drinkt en zo je vochtniveau op peil houdt.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer