6 tips in de strijd tegen voorjaarsmoeheid

header voorjaarsvermoeidheid

Beat de voorjaarsblues!

Yes! Het is lente! Het zonnetje schijnt, je ziet overal bloemen, de vogeltjes fluiten en je bárst ineens van de energie… toch? Voel jij je helemaal niet fitter en energieker nu de lente weer in het land is? Dan kun je wel eens last hebben van voorjaarsmoeheid. Met deze tips ben je er zo weer bovenop!

Onze tip: Sta actief in het leven! Supradyn Complex Forte geeft je als aanvulling op de voeding een steuntje in de rug tijdens veeleisende periodes waarin je de extra energie bij vermoeidheid goed kunt gebruiken**.

**Multiscope marktpeiler 2016

van 0.00 12.09

Wat is voorjaarsmoeheid?

Een lentedip of voorjaarsdip is eigenlijk net zoiets als een najaarsdip; je lichaam heeft moeite met de overgang naar een ander seizoen. Hierdoor voel je je soms lusteloos en vermoeid en heb je weinig energie om aan de slag te gaan. Meestal is lentemoeheid van tijdelijke aard. Zodra je lichaam en geest aan het nieuwe jaargetijde gewend zijn, voel je je weer beter.

6 tips bij lentemoeheid

Voel jij je moe en lusteloos als de dagen langer worden? Je kunt je lichaam en geest een handje helpen. Met deze 6 tips versla je de voorjaarsbleus!

1. Ga naar buiten
Ook al is het in het voorjaar nog wel eens koud, schop jezelf over de drempel. Buiten krijg je meer zuurstof, en dus meer energie. Vergeet niet diep in en uit te ademen, zo profiteert je lijf optimaal van de buitenlucht!

2. Kom in beweging
Als je niet al te veel energie hebt, is het verleidelijk om languit op de bank te gaan liggen en er niet meer vanaf te komen. Maar hierdoor ga je je vaak alleen nog maar vermoeider voelen. Niet toegeven aan je eerste impuls vraagt even wat wilskracht, maar we beloven je dat je jezelf daarna dankbaar bent. Door even te wandelen of te fietsen krijg je écht weer nieuwe energie.

3. Doe leuke dingen
Maak die lekkere, lange strandwandeling, spreek af met vrienden, pak een hobby van vroeger weer op of ga lekker shoppen, ook als je er in eerste instantie geen zin in hebt. Het helpt je om je batterij weer op te laden en al je zorgen even van je af te schudden.

4. Ga op yoga
Om energiek de dag te beginnen is het belangrijk dat je goed slaapt en dat je van tijd tot tijd je verstand even op nul zet. Meditatie of yoga kunnen je hierbij helpen. Ben je bang terecht te komen in een donker zaaltje tussen een paar mantra-zingende hippies onder een walm van wierook? Wees gerust. Bij een goede sportschool kun je tussen de bodypump- en pilateslessen ook gewoon een down to earth yogalesje volgen.

5. Eet gezond
Eet elke dag dat appeltje en die banaan. En neem dat niet te letterlijk: gevarieerd eten is het toverwoord. Dus neem ook eens een kiwi, een mandarijntje of een stuk ananas. Hetzelfde geldt voor je dagelijkse portie groente. Wees daarnaast matig met vetten en suikers, die lijken je even energie te geven, maar zorgen vervolgens juist voor een energiedip.

rond sfeerbeeld voorjaarsvermoeidheid

6. Drink gezond
Wat je niet moet doen: veel alcohol en/of koffie drinken. Alcohol maakt je loom en cafeïne geeft je alleen geestelijke energie. Lichamelijk blijft het hetzelfde. Zodra het is uitgewerkt, ben je dus weer terug bij af.

Wat wel goed is: veel water drinken. Water drinken zorgt ervoor dat je 's ochtends sneller wakker wordt en meer energie krijgt. Door direct na het opstaan 1 of 2 glazen water te drinken vul je de vochtvoorraad in je lichaam weer bij, daardoor start je lichaam een stuk makkelijker op.

Extra energie bij vermoeidheid: Supdradyn Complex Forte

Supradyn Complex Forte geeft je als aanvulling op je voeding een steuntje in de rug tijdens periodes waarin je de extra energie bij vermoeidheid goed kunt gebruiken*. Neem als aanvulling op je dagelijkse voeding een hoog gedoseerd tablet van Supradyn Complex Forte.

*De vitamines B2, B3, B5, B6, B12, C, het mineraal magnesium en het sporenelement ijzer activeren extra energie bij vermoeidheid.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer