5 x simpele en effectieve voetverzorging

Effectieve voetverzorging header

De 5 simpelste en effectiefste manieren om je voeten te verzorgen

Je voeten, je propt ze in krappe pumps met hoge hakken en stopt ze dagen in muffe panty’s of sokken. Gevolg: droge, ruwe, onverzorgde voeten. Maar de zomer komt er weer aan. Tijd voor de nodige voetverzorging. Check de 5 simpelste en effectiefste manieren om je voeten te verzorgen.

Effectieve voetverzorging scrubben

1. Mooie voeten = scrubben en goed laten drogen

Gebruik twee tot drie keer per week een voetscrubcrème. Scrubben verwijdert dode huidcellen en zorgt voor zachte voeten. Masseer de voetscrub goed in en laat hem maximaal vijf minuten inwerken. Spoel de scrubcrème daarna af.

Niet te lang weken
Irriteert het je dat je voeten uitdrogen na het wassen, vooral bij de hielen? Laat je voeten dan niet te lang weken. Droog je voeten goed af, vooral tussen de tenen. Zo zijn schimmels en bacteriën kansloos.

2. Hydrateren

Omdat er de hele dag veel druk op staat, drogen je hakken het snelst uit. Goede hydratatie voorkomt uitdroging. Voor het mooiste resultaat smeer je je voeten – niet te zuinig - in met olie of crème na het douchen en voor het slapengaan.

Droog houden
Vermijd daarbij de ruimte tussen je tenen, die kun je beter droog houden. Een beetje talkpoeder tussen je tenen houdt de huid droog, wat infecties voorkomt.

van 0.00 9.95
Gehwol Soft & Care Verzorgende Voetcrème

75ml - Voeten

Gehwol Soft & Care Verzorgende Voetcrème
Effectieve voetverzorging hydrateren
Effectieve voetverzorging nagels knippen

3. Teennagels knippen als een pro

Je teennagels knippen doe je het best net na het douchen, nadat  je je voeten goed afgedroogd hebt. Gebruik een geschikte teennagelknipper of een nagelschaartje. Knip de nagel, als een echte professional, recht af. Vijl de randen met een nagelvijl om ze een mooie vorm te geven.

4. Viezegeurtjesalarm

Bacteriën zijn de boosdoeners die vieze geurtjes veroorzaken, echt iets waar je niet op zit te wachten. De truc is babypoeder. Strooi dit in je schoenen voor je ze draagt. Draag liefst elke dag schone sokken en verwijder om de dag dode huidcellen met puimsteen. Dat zorgt voor zachte voeten en dat bacteriën geen kans krijgen.

5. Hulp bij hoge hakken

Met hoge hakken lijken je benen langer en mooier, maar hakken kunnen ook pijnlijke voeten veroorzaken. Zo voorkom en verlicht je de druk op je voeten:

  • Schaf inlegzolen aan die je voeten ondersteunen en voorkomen dat ze in je schoenen naar voren glijden. Mooi meegenomen: inlegzolen ondersteunen ook je knieën tijdens het sporten of hardlopen.
  • Strek je benen en voeten voor en na het dragen van hakken even goed uit.
  • Koop de juiste maat schoenen en let erop dat ze goed aansluiten rondom je hiel.

Weet je niet zeker welke maat je hebt? Laat je voeten dan opmeten.

Effectieve voetverzorging hoge hakken

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer