Kruidvat Blog

5 ultieme relaxmomentjes tijdens je zwangerschap

Header_5 ultieme relaxmomentjes tijdens je zwangerschap

Jij verdient me-time!

Hoe gaat het met je zwangerschap? Hopelijk gaat alles goed met je baby. Maar denk je ook goed om jezelf? Het feit dat er een nieuw leven in je groeit, is namelijk niet niks. Het is daarom erg belangrijk om je rust te pakken en goed om jezelf te denken. Hier ontdek je hoe je kunt ontspannen tijdens je zwangerschap.

Ontspannen tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, is je ontspanning belangrijker dan ooit. Je lichaam verandert in rap tempo en dat is wennen. Ook is stress tijdens de zwangerschap niet goed voor jou en je baby. Luister daarom goed naar je lichaam en doe het rustiger aan als dat nodig is. Denk er ook om dat je regelmatig even een relaxmomentje inplant. Zo doe je dat:

1 – Neem af en toe al een dagje vrij

Ga je binnenkort met verlof, maar heb je ook nog wat vrije dagen staan? Gebruik die dan om je werk langzaam af te bouwen. In die vrije dagen kun je mooi nog even de laatste dingetjes voor je babyuitzet in huis halen of even genieten van wat me-time.

2 – Omarm het middagdutje

Merk jij dat je weinig energie hebt? Ga dan ’s middags even slapen. Dat zal je zeker goed doen. Voel je niet schuldig als je even gaat liggen. Waarschijnlijk heb je na het slapen juist weer meer energie en kun je dan doen wat je nog wilt doen.

Ben je geen makkelijke slaper? Plan dan ’s middag even een uurtje niksen in en ga je favoriete Netflix-serie kijken. Beentjes omhoog, dekentje over en ontspannen maar!

3 – Blijf in beweging

Sporten tijdens je zwangerschap laat je ontspannen. Fanatieke buikspieroefeningen kun je beter niet doen, maar (zwangerschaps)yoga, zwemmen en wandelen zijn heerlijk. Neem hier ook echt even de tijd voor.

4 – Ga shoppen

Word jij van shoppen ook zo gelukkig? Ga dan een dagje de stad in of shop thuis online. En dan bedoelen we niet shoppen voor je baby, want dat heb je waarschijnlijk de laatste tijd al regelmatig gedaan. Shop ook eens wat leuks voor jezelf.

Sfeerbeeld- 5 ultieme relaxmomentjes tijdens je zwangerschap

5 – Tover je badkamer om tot een thuisspa

Wil je na een dag werken even genieten? Sluit jezelf dan op in je badkamer, laat het bad vollopen en ga in bad. Het warme water laat je hele lichaam even heerlijk ontspannen. Wil je je thuisspa helemaal afmaken? Verwen de huid van je gezicht dan met een gezichtsmasker.

Onze tip: Het Garnier Skin Active Hydra Bomb Tissue Masker hydrateert je droge huid intensief. Het kamille-extract heeft een kalmerende werking op je huid.

Ben jij benieuwd naar ons hele ontspanning & rust assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Vorige

Wat is het verschil tussen wasbare en wegwerp...
close

Volgende

Prostaatpraat: 4 feiten én 3 tips