5 tips voor een goede hoesthygiëne

juiste header blog

Hand voor je mond als je hoest!

Hand voor je mond! Werd dat vroeger ook vaak tegen je geroepen als je moest hoesten? Dan ben je zeker niet de enige. Waarschijnlijk heeft iedereen dat wel eens gehoord. Maar waarom is een goede hoesthygiëne eigenlijk belangrijk? En wat moet je doen als je moet hoesten? Je leest het hier.

Waarom moet je hoesten?

Hoesten is een gezond verdedigingsmechanisme van je lichaam. Je slijmvliezen worden door iets geprikkeld en daardoor moet je hoesten. Denk hierbij aan stof, sigarettenrook of een infectie zoals verkoudheid of griep.

Hoesten is eigenlijk heel goed voor je. Door te hoesten hou je je longen en luchtwegen schoon en kan je goed ademhalen. Zie het als een soort opruimsysteem van je lichaam. Als je hoest, reken je af met vervelende indringers.

Meer weten? Lees dan Hoesten is goed voor je!

Wat is een goede hoesthygiëne?

Hoesten is goed voor jezelf, maar voor anderen is het minder fijn. Door te hoesten verspreid je namelijk ziektekiemen. Veel bacteriën en virussen worden door de lucht overdragen, onder andere wanneer je hoest. Zorg daarom voor een goede hoesthygiëne. Zo doe je dat:

  • Hou voldoende afstand (1 tot 1,5 meter) van andere mensen als je moet hoesten.
  • Wend je gezicht af als je moet hoesten.
  • Hoest met je hand voor je mond en gebruik een papieren zakdoek. Gooi dit zakdoekje na één keer gebruiken in de prullenbak.
  • Was je handen na het hoesten met water en zeep of gebruik een desinfecterende handgel.
  • Wil je geen bacteriën op je handen krijgen? Hoest dan in de holte van je elleboog.
6. Sfeerbeeld - Titel Blogartikel

Daro helpt

Wil je van het hoesten af? Probeer dan Daro Alle Hoest Extra Sterk. De siroop mét vitamine C verlicht bij alle soorten hoest en keelpijn. Deze hoestsiroop met aangename drop-citrussmaak bevat vitamine C. Vitamine C zorgt mede voor een goede weerstand, ondersteunt het immuunsysteem en helpt om vermoeidheid te verminderen. Shop ‘m nu direct in onze webshop.

van 0.00 11.99

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer