5 tips om je vakantie niet te laten verstoren door maag- of darmklachten

5-tips-om-je-vakantie-niet-te-laten-verstoren-door-maag--of-darmklachten-header

Laat je maag- en darmklachten deze zomer thuis!

Kijk jij ook al maanden uit naar je vakantie? Dan wil je natuurlijk niet dat je vakantie verstoord wordt door brandend maagzuur, diarree of obstipatie. Met onze tips laat je maag- en darmklachten thuis en geniet je volop van je welverdiende vakantie.

Op vakantie is alles anders

Ga je naar het buitenland? Dan eet je vaak ander voedsel dan je gewend bent. Ook je ritme verandert. ’s Morgens neem je lekker alle tijd om wakker te worden en ’s avonds ga je later naar bed dan normaal. Door al deze veranderingen is je lichaam vaak van slag en dat kan zich uiten in bijvoorbeeld obstipatie, brandend maagzuur of diarree.

Onze tip: Het geneesmiddel Iberogast verlicht met negen geneeskrachtige kruiden meerdere maag- en darmklachten, zoals maag- en darmkramp, een vol gevoel, misselijkheid, maagpijn en prikkelbare maag en darmen.

van 0.00 9.19

Hoe voorkom je maag- en darmklachten op vakantie?

Om je vakantie niet te laten verstoren door maag- en darmklachten hebben wij hier een aantal handige tips verzameld die je kunnen helpen:

  • Door vieze toiletten of een jetlag kan je stoelgang verstoord raken. Hierdoor kun je last krijgen van obstipatie. Het is niet erg als je ontlasting een paar dagen niet komt, meestal komt het ritme hierna vanzelf weer op gang. Om je stoelgang een handje te helpen is het belangrijk om veel te drinken en vezelrijk te eten. Eet daarom veel volkorenproducten, groente en fruit.
  • Sommige vakantiegangers hebben juist eerder last van diarree. Blijf in de buurt van het toilet en geef je lichaam de tijd om weer te herstellen. Meestal zijn de klachten na drie tot vijf dagen over. Let er op dat je genoeg blijft drinken want door diarree kan je lichaam uitdrogen.
  • Lig je op vakantie het liefst lekker lui aan het zwembad of op het strand? Dan wordt je spijsvertering ook lui. Hou je darmen op gang door regelmatig te bewegen. Dat kan ook door bijvoorbeeld even een paar baantjes te trekken in het zwembad of een rondje te wandelen in de omgeving.
  • Let goed op wat je eet en drinkt op vakantie. In andere landen is de hygiëne soms anders dan wat we gewend zijn. Drink daarom geen water uit de kraan en pas op met groente en fruit dat gewassen is met kraanwater.
  • Op vakantie drink en eet je vaak meer en anders dan normaal. De kans op brandend maagzuur is daardoor groter. Probeer niet te vet te eten. Neem kleine porties en laat sterk gekruid eten staan. Als je last hebt van zuurbranden is het ook beter om koffie, alcohol en koolzuurhoudende dranken even te laten staan.

Ga goed voorbereid op reis

Zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid op reis gaat. Neem bijvoorbeeld Rennie* mee. Deze tabletten helpen snel en effectief bij brandend maagzuur. Daarnaast mogen ook Iberogast* en IberoLax niet in je koffer ontbreken. Iberogast is een natuurlijk en effectief middel bij maag- darmklachten zoals een opgeblazen gevoel, maagpijn en maag- en darmkrampen. IberoLax verlicht obstipatie effectief op een milde en natuurlijke wijze.

Zo zorg jij deze zomer voor een goed buikgevoel!

*Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer