5 handige slaaptips voor in het voorjaar

header slaaptips

Uitgerust het voorjaar in!

In de lente wordt het ’s avonds steeds langer licht. Heerlijk als je er nog even op uit wilt. Maar als je wekker de volgende ochtend weer vroeg gaat en je eigenlijk op tijd naar bed wilt, is het minder fijn. Hier vind je vijf handige tips om uitgerust het voorjaar in te gaan.

Onze tip: Sleepzz Slaapfit Tabletten dragen bij aan een gezonde slaap en helpen gebrek aan energie te verminderen gedurende de nacht. Om lekker fit en uitgerust wakker te worden. Geeft geen gewenning en kan langdurig gebruikt worden.

van 0.00 13.79

Je biologische wekker

In de zomer slapen veel mensen minder dan in de winter. Dit komt door je biologische klok. Deze wordt namelijk voor een groot deel bepaald door het daglicht. En omdat het in de zomer en het voorjaar een stuk langer licht is dan in de winter, ben je vaak langer wakker.

Slaap lekker met deze tips

Deze handige slaaptips voor in de lente kunnen goed van pas komen:

  • Hang verduisterende gordijnen op in je slaapkamer. In het donker val je makkelijker in slaap.
  • Probeer elke dag op dezelfde tijd te gaan slapen. Een goed slaapritme zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt én makkelijker opstaat.
  • Zorg voor een goed avondritueel waar je rustig en ontspannen van wordt. Neem ’s avonds bijvoorbeeld een warm bad of lees een goed boek. Je lichaam maakt zich dan al klaar om te gaan slapen.
  • Vermijd blauw licht voor het slapengaan. Leg je smartphone alvast weg en lees liever een goed boek dan dat je tv kijk tot net voor je gaat slapen.
  • Een late night snack slecht? Zeker niet! Als je voor het slapengaan nog een snack met veel magnesium, calcium en kalium neemt, slaap je vaak beter. Neem bijvoorbeeld een bakje Griekse yoghurt met wat fruit.
rond sfeerbeeld slaaptips

Natuurlijke rustgever

De producten van Valdispert en Sleepzz met melatonine helpen je om sneller in slaap te vallen. Zo ga jij uitgerust het voorjaar in!

Meer weten? Kijk dan op onze Slaap & Ontspanning pagina voor meer informatie.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer