4 confronterende feiten over virussen

Dagravit virus virusverspreiding feiten

Zo snel verspreidt een griep- of verkoudheidsvirus zich

Hatsjie! Daar gaan 100.000 minuscule druppeltjes met bacteriën. Op pad om mensen te besmetten met jouw verkoudheid. Want een virus verspreidt zich razendsnel. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? We nemen je hier mee in de reis van een griep- of verkoudheidsvirus. Pas wel op, na het lezen zie je ze overal!

van 0.00 12.79

Hoe verspreidt een virus zich?

De meest voorkomende griep- en verkoudheidsvirussen verspreiden zich via de lucht. Als je niest of hoest komen de virussen vaak wel een meter verderop terecht. En voor je collega die dichtbij zit is dat niet fijn!

Daarnaast kan een virus ook mee zweven in de lucht. In een luchtstroom bevinden zich soms kleine druppeltjes vocht waar het virus zich aan vastklampt. Omdat de druppeltjes heel klein zijn, kunnen ze zich zo heel makkelijk door een ruimte verspreiden.

Dit wil je liever niet weten

Een virus verspreidt zich razendsnel. Hier is veel onderzoek naar gedaan en daar zijn confronterende feiten uit naar voren gekomen:

  • Binnen 2 uur verspreidt een virus zich van de deurknop naar een half kantoor.
  • Van één nies kunnen maar liefst 150 mensen ziek worden, zeker in een kleine ruimte zoals een bus of treincoupé.
  • Virussen verspreiden zich vooral snel in kleine ruimtes met veel mensen en ruimtes die slecht geventileerd worden. Denk aan een bus, trein, school, kantoorruimte of kinderdagverblijf.
  • Uit Brits onderzoek blijft dat 98% van de buspassagiers in de winter last had van een verkoudheid. Bij de treinpassagiers was dit 96%. Thuiswerken is gezonder, want daar had maar 58% last van verkoudheidsklachten.
Dagravit virus virusverspreiding feiten

Ondersteun je immuunsysteem

Met zoveel gevaarlijke virussen die op de loer liggen om jou te besmetten is het belangrijk om je immuunsysteem te ondersteunen. Je helpt je immuunsysteem al enorm door gezond te eten en genoeg te bewegen. Maar daarnaast kan je lichaam soms wel wat extra aanvulling gebruiken.

Dagravit Totaal 30 Weerstand & Energie ondersteunt je immuunsysteem. De kauwtabletten zijn goed voor de energiehuishouding en zijn makkelijk in te nemen. Zo kun jij de strijd met de virussen aan! Met Dagravit haal je alles uit je dag!

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer