3 tips die helpen om je blaas gezond te houden

Header_3 tips die helpen om je blaas gezond te houden

Zo ondersteun je het natuurlijke afweersysteem van de blaas

Het is zo vanzelfsprekend; een keer in de zoveel tijd brengen we een bezoekje aan het toilet. We proberen erop te letten dat we minimaal 2 liter water per dag drinken en dat we de tijd nemen op het toilet zodat we goed uitplassen. Waar vaak niet aan gedacht wordt is hoe je kunt helpen je blaas gezond te houden en hoe we het natuurlijke afweersysteem kunnen ondersteunen. Terwijl de blaas toch een van de belangrijkste organen in ons lichaam is. Wij geven je 3 tips!

Waarom is het behoud een gezonde blaas belangrijk?

Urine met daarin opgeloste afvalstoffen wordt in de nieren aangemaakt. Vervolgens gaat het naar een tijdelijke ‘opvangbasis’ tot je naar het toilet moet, de blaas. We houden dus ons lichaam gezond door regelmatig te plassen zodat we die afvalstoffen kwijtraken. Gemiddeld gaan volwassen vrouwen en mannen zo’n 4 tot 7 keer per dag naar het toilet. Met onderstaande tips houd je de blaasfunctie goed:

  • Ga pas naar het toilet als je echt de aandrang voelt. Dus niet uit voorzorg en stel het niet onnodig lang uit.
  • Zet geen kracht bij het plassen. Probeer wel in één straal te plassen en niet in kleine beetjes.
  • Neem er de tijd voor. Ga ontspannen zitten zodat je goed je blaas leeg plast.
  • Gebruik toiletpapier altijd van voor naar achteren.

3 tips die helpen om je blaas gezond te houden

Naast een goede blaasfunctie is het van belang dat je helpt je blaas gezond te houden en het natuurlijke afweersysteem te ondersteunen. Voldoende water drinken is hierbij een veelvoorkomende tip, maar je kunt nog meer doen. Wij geven 3 tips:

Tip 1 – gezonde voeding voor je blaas

Gezond eten kan helpen om zowel je blaas als je nieren gezond te houden. Bepaalde soorten groenten en fruit ondersteunen deze organen, hieronder een aantal voorbeelden:

  • Asperges: het aminozuur asparagine in deze groente helpt afvalstoffen af te voeren. Daarnaast ondersteunt het de vochthuishouding.
  • Watermeloen: deze vrucht helpt je lichaam te hydrateren doordat het veel water en antioxidanten bevat. Dat draagt weer bij aan goede werking van je blaas.
  • Komkommer: heeft een zuiverende werking en het helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren.
Sfeerbeeld-3 tips die helpen om je blaas gezond te houden

Tip 2 – breng je eten op smaak met peterselie

Naast dat peterselie de vochthuishouding ondersteunt, ondersteunt het ook de nierfunctie. Dus haal peterselie in huis en breng je eten lekker op smaak met dit kruid!

Tip 3 – Verhoog de weerstand in je blaas¹* met A.Vogel Cranberry Monarda

A.Vogel Cranberry Monarda bevat Solidago. Dit verhoogt de weerstand in je blaas¹*. De 3-in-1 formule ondersteunt met solidago namelijk je natuurlijke afweersysteem in de blaas, houdt de blaas schoon en ondersteunt een goed milieu in de blaas*. Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en 100% natuurlijk.

¹ Solidago
*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

van 0.00 0.00

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer