Zo maak je een stripboek met je eigen foto’s!

zo-maak-je-een-stripboel-met-je-eigen-fotos-header

Een fotoboek, maar dan anders

Las jij vroeger ook het liefst stripboeken, of misschien nog steeds wel? Maak dan nu je eigen stripboek met een zelfbedacht verhaal en je eigen foto’s. Hoe leuk is dat? En het is ook nog eens heel simpel. Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je je eigen stripverhaal maakt.

Stap 1 – Download de software

Om je fotostripboek te maken heb je de fotosoftware van Kruidvat Foto nodig. Download deze software op je laptop of desktop pc. Hiermee heb je alle mogelijkheden bij de hand voor het maken van je eigen stripverhaal.

Stap 2 – Zet de foto’s in je fotoboek

Plaats alle foto’s die je in je stripverhaal wilt gebruiken in de juiste volgorde in je fotoboek. Het is handig als je al een beetje hebt nagedacht over de verhaallijn. Dat maakt het bedenken van de juiste volgorde wat makkelijker.

Stap 3 – Plaats tekstballonnen met tekst

Wat is er zo kenmerkend aan een stripverhaal? Juist, de tekstjes! Een stripboek is niet alleen plaatjes kijken: met teksten breng je je verhaal tot leven.

Wist je dat je in de fotosoftware heel gemakkelijk tekstballonnetjes aan je foto’s kan toevoegen? Ga hiervoor naar ‘cliparts’, klik op ‘meer’ en vervolgens op ‘meer categorieën’. Onder ‘tekstballonnen’ vind je dan allerlei ontwerpen. Kies het ontwerp dat het beste bij jouw stripboek past en download het. Voeg de tekstballonnen vervolgens toe aan je foto’s.

zo-maak-je-een-stripboel-met-je-eigen-fotos-sfeerbeeld2

In het ontwerpscherm vind je achter ‘tekst’ de functie ‘tekst toevoegen’. Stel een lettertype en -grootte in en plaats het tekstvak in de tekstballon. De grootte van zowel het tekstvak als de tekstballon kun je heel gemakkelijk nog naar wens aanpassen. Handig: in de tekstvakken zit een automatische spellingscontrole. Komt er een rode streep onder het woord? Klik dan met je rechtermuisknop op het woord en zie de verbetersuggestie.

Stap 4 – Bestel je eigen stripboek

Als laatste controleer je of alle foto’s en teksten goed staan. Je doet dit heel gemakkelijk door op F11 te drukken. Je krijgt dan een voorbeeld van je fotoboek te zien. Ben je helemaal tevreden? Leg het stripboek dan in je winkelmandje en reken af.

Heel veel plezier bij het ontwerpen!

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer