6 tips voor de mooiste koningsdagfoto’s

Koningsdag

Leg dat oranjegevoel vast

Het bezoek van de Koning, de vrijmarkt of de traditionele oud-Hollandse spelletjes, waar verheug jij je het meest op deze Koningsdag? Met mooie foto’s hou je dat feestelijke gevoel ook na 27 april nog vast. Hierbij de beste tips voor de mooiste koningsdagfoto’s.

Tip 1 - Sta op tijd op

Als je spullen gaat verkopen op de vrijmarkt, moet je er vroeg bij zijn. Maar dat geldt ook als je foto’s gaat maken. Zorg dat je rond 10 uur al bij de vrijmarkt en spelletjes bent. Het is dan nog niet te druk en het licht is niet te fel. Ideaal voor mooie sfeerfoto’s!

Tip 2 - Inzoomen

Overzichtsfoto’s zijn leuk en daarmee leg je de sfeer mooi vast. Maar vergeet niet in te zoomen op de leuke spulletjes op de vrijmarkt, de details van het koekhappen en de gezichten van al die mensen die aan het genieten zijn.

koningsdagfoto's

Tip 3 - Is het bewolkt? Focus op de ogen

Schijnt de zon niet? Perfect! Het licht is dan zachter en mensen dragen geen zonnebril. Ideaal om die prachtige blikken en genietende gezichtjes vast te leggen. Leg de focus op de ogen van degene die je fotografeert.

Koningsdag_sfeerbeeld2

Tip 4 - De Koning op de foto

Ga je de Koninklijke familie op de foto vastleggen? Probeer dan een mooi plekje te vinden en stel je camera alvast in. Zo sta je klaar als ze voorbijkomen.

Tip 5 - Snelle sluitertijd en meerdere foto’s

Mensen staan natuurlijk niet stil op deze feestdag. Kun je de sluitertijd instellen? Kies dan een korte sluitertijd en voorkom zo onscherpe foto’s. Gebruik ook eens de ‘continuous shooting mode’. Hiermee maakt je camera of smartphone meerdere foto’s snel achter elkaar. Zo zit het perfecte plaatje er altijd tussen.

Tip 6 - Geen fan van oranje? Geen probleem

Op Koningsdag ben je omringd door oranje. Ben je geen fan van deze felle kleur? Maak de beelden dan (achteraf) zwart-wit. Zo leg je de focus op het onderwerp en niet op de kleuren.

Succes en een hele fijne Koningsdag!

Ben je benieuwd naar al onze Koningsdag producten? Ga dan naar de webshop.
Nog meer tips en tricks voor een leuke Koningsdag vind je op ons Koningsdag plein!

Bekijk uit de categorie Foto ook:

Reageer