5 handige tips voor het maken van je eigen menukaart

header

Zo ontwerp je je eigen (kerst)menukaart!

Ga jij dit jaar voor de hele familie een heerlijk kerstdiner bereiden? Of heb je gewoon wat vrienden uitgenodigd voor een gezellig etentje? Maak dan ook je eigen menukaart. Met deze handige tips is dat makkelijker dan je denkt!

Tip 1 – Begin op tijd

Als je druk bezig bent met de boodschappen en het voorbereiden van het diner wil je geen stress meer hebben van je menukaarten. Ontwerp ze daarom op tijd en bestel ze uiterlijk twee weken van tevoren.

Tip 2 – Kies een ontwerp

Bij Kruidvat heb je de keuze uit heel veel verschillende menukaarten. Kies een ontwerp dat past bij jouw diner, het eten en je tafel. Personaliseer dit ontwerp met een foto, een leuke tekst of een eigen design.

Extra tip: verstuur je ook uitnodigingen? Zorg dan dat deze kaarten dezelfde stijl hebben als je menukaarten.

Tip 3 – Bestel ook tafelkaarten

Wist je dat je naast menukaarten ook tafelkaarten kunt ontwerpen? Hiermee kleed je je tafel op een bijzondere manier aan en laat je je gasten weten waar zij mogen zitten. Op iedere kaart zet je gemakkelijk een andere tekst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de namen van je gasten of een persoonlijke boodschap.

Sfeerbeeld-1

Tip 4 – Omschrijf het menu

Zorg er bij het schrijven van je menukaart voor dat je gasten echt zin krijgen in het eten. Maak een mooie omschrijving van de verschillende gangen. Een simpele tomatensoep klinkt veel aantrekkelijker als hij omschrijven wordt als ‘huisgemaakte tomatensoep met verse ingrediënten’ en ‘ambachtelijk ijs met vers fruit’ klinkt ook een stuk lekkerder dan ‘ijs met fruit’.

Tip 5 – Bestel er altijd een paar te veel

Is je menukaart klaar? Dan is het tijd om je bestelling te plaatsen. Bestel er altijd een paar extra. Zo ben je voorbereid op onverwachte gasten en is het niet erg als er een glas wijn over een van de menukaarten gaat.

Bekijk uit de categorie Uncategorized @nl_nl ook:

Reageer