Kruidvat Blog

3 redenen waarom je dit jaar een adventskalender in huis moet halen

Aftellen naar Kerst? Dat doe je natuurlijk met een adventskalender!

Kijk jij ook het hele jaar al uit naar Kerst? Lekker warm binnen zitten, een prachtig versierde kerstboom in huis, gezellig met je geliefden eten en kerstfilms kijken. We kunnen niet wachten! Haal daarom vandaag nog een adventskalender in huis en tel de dagen tot Kerst af. Hier vertellen we je wat daar zo leuk aan is.

Wat is een adventskalender?

De traditie om de dagen tot Kerst af te tellen met een adventskalender komt uit de 19e eeuw. Met deze kalender tel je thuis af tot Kerstmis. In het christendom wordt de periode voor Kerst advent genoemd. In deze periode bereiden christenen zich voor op de kerstdagen. De adventstijd bestaat uit vier zondagen en loopt tot en met 24 december.

Waarom is een adventskalender zo leuk?

Haal jij elk jaar al een adventskalender in huis of twijfel je nog? Dit zijn drie redenen waarom een adventskalender de periode voor de kerst nóg leuker maakt:

  • De voorpret is bijna net zo leuk als de kerstdagen zelf! In de periode voor kerst tuig je de kerstboom op, hang je lichtjes buiten en ga je brainstormen over het kerstmenu. Een heerlijke tijd toch? En dankzij een adventskalender weet je precies hoeveel dagen je nog hebt.
  • In een adventskalender zit vaak elk dag een klein cadeautje. Hoe leuk is het om jezelf wekenlang te verrassen? Wij weten het wel.
  • Er zijn heel veel soorten adventskalenders, dus er is altijd een kalender die bij jou past. Zo zijn er beauty adventskalenders met make-up, adventskalenders met chocolaatjes en zelfs adventskalender voor bijvoorbeeld je kat!

Ga je voor een adventskalender met chocolade of met foto’s?

Onze Kruidvat Fotoservice heeft drie soorten adventskalenders voor je. Elke kalender bestaat uit 24 luikjes met achter ieder luikje een verrassing.

  • Speciaal voor de chocoladeliefhebbers hebben we een superleuke adventskalender met chocolade. Koop je de kalender voor je kinderen? Kies dan voor de variant met Kinder-chocolade. Wil je een wat luxere versie voor jezelf? Ga dan voor de adventskalender met Ferrero-chocolade. Deze extra luxe versie is inklapbaar. En om de keuze nog moeilijker te maken, hebben we ook een adventskalender met (kerst)balletjes van melkchocolade. Heerlijk!
  • Ben je bang dat je door al die chocolade niet meer in je kerstoutfit past? Koop dan een foto-adventskalender met je eigen foto’s. Bij deze kalender zit achter elk luikje een foto. Ook bepaal je zelf welke foto op de voorkant komt te staan. Deze adventskalender is ook erg leuk om cadeau te geven, want je bepaalt zelf welke foto’s je achter de luikjes plaatst.
  • Wil je zelf bepalen wat er achter de luikjes zit? Koop dan een lege adventskalender en vul deze zelf met snoepgoed of cadeautjes. De vakjes variëren in grootte zodat je er verschillende kleine cadeautjes in kunt doen. En weet je wat het leuke is? Je bepaalt zelf welke persoonlijke foto er op de voorkant van deze adventskalender komt te staan.

De adventstijd begint in 2021 op 2 november. Wil je je adventskalender op tijd in huis hebben? Bestel hem dan vóór 26 november. Bij onze fotoservice vind je naast adventskalender ook vele andere kerstcadeaus. Met onze fotoproducten breng je zeker weten de kerstsfeer in huis!

close

Previous

Recept: chocoladedriptaart met Kruidvat Dino ...
close

Next

Recept: cupcakes versieren met kruidnoten en ...