Veggie snoep is nog lekkerder!

Katja-header-vegan-snoep

Wat is veggie snoep?

In de meeste snoepjes en dropjes wordt dierlijke gelatine als bindmiddel gebruikt. Zo krijgt het snoepje zijn stevigheid en structuur. In de zogenaamde veggie snoepjes zijn, in plaats van gelatine, plantaardige bindmiddelen gebruikt zoals zetmeel of xanthaan. Doordat er geen dierlijke gelatine in deze snoepjes zit, zijn ze ook geschikt voor vegetariërs of mensen die vanwege geloofsovertuiging bepaalde dieren niet mogen eten.

katja biggetjes vegan

Is gelatinevrij snoepen beter?

Snoep en drop zonder gelatine is niet beter of gezonder dan snoep met gelatine. Maar een heleboel mensen voelen zich wel beter als ze weten dat ze geen onnodige dierlijke ingrediënten eten. Wist je bijvoorbeeld dat in Nederland maar liefst 86% van de Nederlanders zich ‘flexitariër’ mag noemen? Dit ben je als je bewust minstens één keer in de week in de week geen vlees eet. Voor het milieu, dierenwelzijn, je gezondheid of omdat je gevarieerd wil eten.

Veggie snoep is minstens net zo lekker!

Snoep zonder gelatine is weliswaar op een andere manier stevig gemaakt, maar dit heeft geen invloed op de smaak of op hoe de snoepjes er uit zien. Je snoept dus net zo lekker van de veggie snoepjes. Sterker nog; misschien is jouw favoriete snoepje of dropje wel ‘veggie’, zonder dat je het wist!

Je herkent veggie snoepjes aan de term ‘veggie’ of ‘gelatinevrij’. Dit staat op de verpakkingen en op de schepsnoepbakken. Heb jij ze al geproefd?

Bekende veggie snoepjes op een rij:

• Apekoppen
• Biggetjes
• Yoghurtgums
• Kokindjes
• Zure matjes
• Dropharingen

Ga snel naar een van onze winkels en scoor jouw favoriete veggie snoep!

katja apekoppen vegan

Bekijk uit de categorie Foods & Drinks ook:

Reageer