Doe mee aan Landelijke Burendag!

burendag-header

Landelijke Burendag op 28 september

Samen de straat opknappen, een buurtmoestuin aanleggen, vogelhuisjes schilderen, sporten of gewoon een lekker kopje koffie drinken. Tijdens Landelijke Burendag verzinnen buren de meest uiteenlopende activiteiten om dichter bij elkaar te komen en de buurt een beetje mooier te maken. Dit jaar valt Burendag op 28 september. Wij dragen graag ons steentje bij aan dit mooie initiatief! Doe jij ook mee?

Wat is Landelijke Burendag?

Het is al de 14e keer dat Landelijke Burendag wordt georganiseerd. De dag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en bedoeld om buren dichter bij elkaar te brengen. En hoe kan dat nou beter dan onder het genot van een goed bakje koffie? Samen een kopje koffie drinken en een gesprek aangaan verbindt mensen.

Waarom Burendag?

Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. De dag is een mooi moment om samen iets goeds te doen voor je buurt. Steeds meer mensen zien de waarde daarvan. Toen de dag in 2005 voor het eerst werd georganiseerd deden 500 buurten mee, vorig jaar waren dat er zo’n 5.000, dat betekent bijna 1 miljoen mensen!

Hoe kan je meedoen aan Burendag?

Iedereen kan meedoen aan Burendag. Steek met je buren de koppen bij elkaar en bedenk een goed Burendag-idee voor jouw buurt. Ga voor aanmelden, inspiratie en een handige toolkit naar www.burendag.nl. Hier maak je ook eenvoudig je eigen Burendag-uitnodiging én kun je een aanvraag indienen voor een bijdrage van het Oranje Fonds om je plan uit te voeren.

Goed om te weten: Als je je activiteit vóór 1 september aanmeldt, krijg je het enige echte Burendag feestpakket thuis gestuurd*!

Bekijk uit de categorie Foods & Drinks ook:

Reageer