De 8 beste BBQ tips

Header Barbecue

Met deze handige tips maak je je barbecue tot een succes!

Begint het bij jou ook direct te kriebelen als de zon lekker schijnt en de temperatuur hoog genoeg is om lekker in de tuin te zitten? Kan jij ook niet wachten om heerlijke hamburgers te maken, groente te grillen en je barbecueskills weer uit de kast te halen? Lees vóór je je bbq aansteekt nog even deze handige barbecuetips. Zo wordt je bbq gegarandeerd een succes!

Onze tip: Bescherm je handen en polsen met deze stoere Lederen BBQ Handschoen Rechts.

8 gouden tips voor een geslaagde bbq

De basics heb je vast al wel onder de knie: je hebt een goede barbecue nodig, wat houtskool en briketten en natuurlijk vlees en groente. Maar voor een perfecte barbecue heb je nog meer nodig:

1- Breng je barbecue goed op temperatuur. Vooral voor burgers en steaks is het belangrijk dat je barbecue goed heet is. Dit kan je heel makkelijk zelf testen: hou je hand zo’n tien centimeter boven het rooster. Hou je het na een paar seconden al niet meer uit door de hitte? Dan is je barbecue heet genoeg.

2- Verdeel jij het houtskool ook altijd gelijkmatig? Het is beter om dat niet te doen en met warme en koudere delen te werken. Hiermee voorkom je dat je vlees nog niet gaar is, maar al wel verbrandt. Als je vlees aan de buitenkant al donker wordt, leg je het op een wat koeler deel zodat het aan de binnenkant rustig verder gaart.

3 - Vet het barbecuerooster van tevoren in met een beetje olie. Zo voorkom je dat je vlees aanbakt.

4 - Wil je je kleding vrij houden van vetspetters? Draag dan een stoer BBQ schort. Daarnaast bescherm je je hand en pols tijdens het barbecueën met een handige BBQ handschoen.

5 - Gebruik niet alleen het rooster, maar ook de kolen. Leg (zoete) aardappels, maïs of een banaan met wat chocolade ertussen in wat aluminiumfolie tussen de kolen en laat het rustig garen. Vergeet niet om ze af en toe om te draaien.

Sfeerbeeld Barbecue

6- Breng je vlees en vis op kamertemperatuur voor je het op de barbecue legt. Vooral de dikkere delen garen zo beter.

7 - Heb je ook een hekel aan die houten stokjes die altijd verbranden of die metalen prikkers die te heet worden om vast te pakken? Kies dan voor een eetbaar alternatief! Een takje rozemarijn past perfect bij vis of lamsvlees en met limoengras breng je kip of garnalen heerlijk op smaak.

8 - Maak het barbecuerooster na het barbecueën goed schoon. Dit kan heel gemakkelijk met een staaldraadborstel of een bolletje aluminiumfolie.

Extra tip: leg het rooster direct na het barbecueën in het gras en laat het daar een nachtje liggen. Het vuil wil er dan de volgende dag makkelijker vanaf.

Een bbq voor vrienden en familie organiseren

Organiseer je een barbecue voor vrienden en/of familie? Vergeet dan niet om naast vlees, vis en vegetarische varianten ook salades en stokbrood in huis te halen. Kleed je tuin feestelijk aan met bijvoorbeeld een leuke lampion, zet genoeg (sta)tafels neer en laat het feest maar beginnen!

Bekijk uit de categorie Foods & Drinks ook:

Reageer